Polestar 2
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Polestar 2

164.787 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Στην επίσημη παρουσίαση του δεύτερου μοντέλου της προχώρησε η Polestar για να αντιμετωπίσει το Tesla Model 3 στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών σεντάν, υιοθετώντας για την σχεδίαση του πολλά στοιχεία από το Volvo 40.2 concept που παρουσιάστηκε σχεδόν τρία χρόνια πριν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Στον πρόβολο του μοντέλου το μάτι πέφτει αμέσως στα LED φωτιστικά σώματα που έχουν σχήμα «Τ» και θα μπορούσε να πει κανείς πως θυμίζουν το «σφυρί του αρχαίου Θεού Τhor» ενώ ανάμεσα τους βρίσκεται μια κατάμαυρη γρίλια αρκετά λιτής σχεδίασης. Χαμηλά ο προφυλακτήρας προσθέτει σπορ χαρακτηριστικά στην εμφάνιση του μοντέλου, ενώ ο διαχύτης έχει μαύρο φινίρισμα. Ίδιου χρώματος είναι οι πλαϊνές ποδιές αλλά και ο πίσω διαχύτης με την μάρκα να θέλει να δώσει πιο περιπετειώδη στοιχεία, την ίδια στιγμή που τα φωτιστικά σώματα έχουν σχήμα «C» και ενώνονται στο κάτω τους μέρος μέσω μιας λεπτής γραμμής. Προαιρετικά, η Polestar προσφέρει και ένα πακέτο Performance που υπόσχεται καλύτερο κράτημα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φρένα Brembo, 20άρες σφυρήλατες ζάντες και ζώνες ασφαλείας και δαγκάνες φρένων σε χρυσαφί χρώμα.

Το Polestar 2 βασίζεται πάνω στην Compact Modular Architecture (CMA) πλατφόρμα και παίρνει ισχύ από δύο ηλεκτρικά μοτέρ τοποθετημένα στους δύο άξονες σε συνδυασμό με μια μπαταρία χωρητικότητας 78 kWh εγκατεστημένη στο πάτωμα του, με την μάρκα να ισχυρίζεται πως έτσι βελτιώνεται η ακαμψία του σασί και ότι οι ήχοι που παράγονται έχουν μειωθεί κατά 3,7dB. H απόδοση του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου φτάνει τα 408 άλογα και τα 660 Νm ροπής με το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα να γίνεται σε  «λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα» ενώ η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 500 χλμ, σύμφωνα με τα τεστ του WLTP.

Ο εσωτερικός διάκοσμος είναι εμπνευσμένος σημαντικά από τα τελευταία μοντέλα της Volvo. To τιμόνι είναι δερμάτινο και φέρει πάνω του πλήθος λειτουργιών ενώ ο πίνακας οργάνων είναι τελευταίας τεχνολογίας. Το μάτι δεν γίνεται να μην πέσει στην καινοτόμο σχεδίαση που έχει ο χώρος ανάμεσα στα καθίσματα των μπροστά επιβατών με την παράσταση να κλέβει η τεράστια οθόνη 11 ιντσών που υποστηρίζει το τελευταίας γενιάς Android σύστημα infotainment για το οποίο η φίρμα αναφέρει πως το έχουν «ελάχιστα άλλα μοντέλα στον κόσμο».

Όπως και το Polestar 1, έτσι και αυτό θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία και μέσω διαδικτύου. Η παραγωγή του Polestar 2 θα ξεκινήσει στην Κίνα στις αρχές του 2020 και κατά τους πρώτους 12 μήνες θα προσφέρεται αποκλειστικά με μια Launch Edition έκδοση με τιμή από 59.900, πριν πέσει στις 39.000 ευρώ για το υπόλοιπο διάστημα κυκλοφορίας του (σ.σ: oι τιμές είναι για την αγορά της Γερμανίας).

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto