Piëch Mark Zero
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Piëch Mark Zero

164.855 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Η Piëch παρουσίασε το πρώτο δικό της μοντέλο και πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο που πήρε την ονομασία Mark Zero. Ο γιος του Ferdinand Piech ξεκίνησε τη δική του εταιρεία αυτοκινήτων και σήμερα στη Γενεύη παρουσίασε το πρώτο μοντέλο, που ονομάζεται Mark Zero (σημείο μηδέν στα ελληνικά) θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει την αρχή που κάνει η εταιρεία του στο χώρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχει μήκος 4.432 χιλιοστά και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να κινηθεί για 500 χιλιόμετρα μέχρι να χρειαστεί εκ νέου σύνδεση με τον φορτιστή. Χαρακτηρισμένο ως «αμιγώς ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο» το Piëch Mark Zero χρησιμοποιεί μια ευέλικτη αρχιτεκτονική η οποία επιτρέπει τη χρήση σχεδόν όλων των συστημάτων κίνησης συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών, υβριδικών, κυψελών καυσίμου ή κινητήρων εσωτερικής καύσης. Μάλιστα η νέα εταιρεία πάνω στην ίδια πλατφόρμα σχεδιάζει να κατασκευάσει στο μέλλον και άλλα αυτοκίνητα όπως ένα τετραθέσιο σεντάν αλλά και ένα SUV.

Επιστρέφοντας στο αυτοκίνητο που βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό σύμφωνα με την Piëch Automotive είναι ένας νέος τύπος μπαταρίας που χρησιμοποιώντας ταχεία φόρτιση και ένα ισχυρό φορτιστή μπορεί να φορτιστεί μέχρι το 80% σε 4:40 λεπτά! Ένα άλλο πλεονέκτημα της μπαταρίας είναι ότι ψύχεται μόνο με αέρα. Αυτό συμβάλει στη συνολική μείωση του βάρους κατά περίπου 200 κιλά με αποτέλεσμα το βάρος του Mark Zero να είναι κάτω από τα 1.800 κιλά.
 
Περνώντας στο κομμάτι της ισχύoς, αυτή προέρχεται από τρεις ηλεκτροκινητήρες 150 kW (204 PS), με τον έναν να κινεί τον μπροστά άξονα και τους άλλους δύο τον πίσω. Έτσι η συνδυαστική ισχύ είναι περίπου στους 600 ίππους, με τη φίρμα να σημειώνει πως τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.
 
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η μπαταρία με την οποία εξοπλίζεται το Piëch Mark Zero προέρχεται από το Desten Group με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ η απαραίτητη υποδομή φόρτισης παρέχεται από την εταιρία Qingdao TGOOD Electric της Κίνας.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN