Η εμπορική καριέρα του νέου VW Up! GTI ξεκινά από το Ηνωμένο Βασίλειο με τις τιμές του μοντέλου να ξεκινούν από τις 15.600 ευρώ περίπου.

Η γερμανική μάρκα υπόσχεται πολύ καλές επιδόσεις, βασιζόμενοι στον συνδυασμό των 115 ίππων και του πολύ χαμηλού βάρους.

Στο εσωτερικό υπάρχουν κλασσικές GTI πινελιές όπως τα καρό καθίσματα και το λογοτυπημένο τριάκτινο flat bottomed τιμόνι.

Αισθητικά, τα βλέμματα τραβούν οι ζάντες 17 ιντσών, αλλά και το αρτικόλεξο GTI που κοσμεί την γρίλια στον πρόβολο.

Λανσάρισμα VW Up! GTI

3.919 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2018)

Η VW ανακοίνωσε τις πρώτες τιμές του νέου «καυτού» μίνι μοντέλου της, του Up! GTI , με αφορμή το εμπορικό του ντεμπούτο στην αγορά της Ευρώπης.

Στο πρωτοεμφανιζόμενο «καυτό» Up! η Volkswagen ακολούθησε τον ίδιο δρόμο που είχε ακολουθήσει για το Golf GTI πρώτης γενιάς το οποίο δε στηριζόταν τόσο στη μεγάλη του ιπποδύναμη για να πετύχει υψηλές επιδόσεις όσο στο χαμηλό του βάρος. 

Σήμερα, λοιπόν, η κορυφαία GTI έκδοση του Up! ξεκινά την εμπορική της καριέρα στην Ευρώπη από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου με τιμές που ξεκινούν από τις 13.750 λίρες Αγγλίας, ήτοι περί τις 15.607 ευρώ, για το τρίθυρο και 14.150 λίρες (16.060 ευρώ) για το 5θυρο.
 

Υπενθυμίζουμε πως η κορυφαία έκδοση του γερμανικού μίνι κρύβει κάτω από το καπό της τον 1.000άρη TSI υπετροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα του ομίλου, ο οποίος αποδίδει ισχύ 115 ίππων και 200 Nm ροπής, με το βάρος στο τριθυρο αμάξωμα να φτάνει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της φίρμας στα 997 κιλά.
 
Τέλος, στο τομέα των επιδόσεων η εταιρεία υπόσχεται πως το Up! GTI θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 8,8 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 197 χλμ./ώρα, κάτι που δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά στην πεντάθυρη έκδοση.

peugeot
NISSAN