Ο Lauda έσπευσε στην συνέχεια να υπερασπιστεί την απόφαση της Mercedes να μην βάλει τους Bottas και Hamilton στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Lauda: «Είναι άδικο και καθόλου αστείο»

8.001 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2018)

Kαθόλου δεν άρεσε στον Niki Lauda το γεγονός πως ήταν η δεύτερη συνεχόμενη φορά που ένας οδηγός της Ferrari πέφτει πάνω σε κάποιον της Mercedes, καταστρέφοντας τον αγώνα του. Δείτε τι λέει ο ζωντανός θρύλος της F1.

Μπορεί ο Hamilton στην επίσημη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα να εμφανίστηκε ήρεμος, δεν συνέβη το ίδιο όμως με τον Νiki Lauda που αυτή την στιγμή κατέχει ρόλου μη εκτελεστικού προέδρου στην Mercedes F1.

O ζωντανός θρύλος της F1 δήλωσε: «O Lewis έκανε πραγματικά σπουδαία δουλειά σήμερα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Το ατύχημα (με Raikkonen και Hamilton) ήταν άδικο επειδή είναι η δεύτερη φορά που μια Ferrari μας χτυπάει στην πρώτη στροφή και δεν είναι αστείο. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα. Κατ αρχάς πρέπει να πούμε ότι ήταν λάθος που έδωσαν στον Vettel μόνο 5 δευτερόλεπτα ποινή. Τουλάχιστον τώρα έδωσαν στον Kimi 10 δευτερόλεπτα. Οι αγωνοδίκες κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει. Με τον αγώνα που είχε o Lewis μπορώ να πω ότι χωρίς το ατύχημα θα είχε νικήσει.»
 
Ο Lauda έσπευσε στην συνέχεια να υπερασπιστεί την απόφαση της Mercedes να μην βάλει τους Bottas και Hamilton στα pits για αλλαγή ελαστικών, ποντάροντας ότι θα αντέξουν την πίεση των Ferrari. Ο ίδιος είπε: « O Βottas είχε προβλήματα με τα ελαστικά του στο τέλος αλλά αν είχε μπει στα pits θα είχε ακόμα περισσότερα. Είναι δύσκολο να πεις τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, πάντως ο Bottas κατάφερε να αμυνθεί όσο μπορούσε. Το σχέδιο μας πήγε καλά για τον Lewis, αλλά όχι για τον Bottas.»

Eσείς τι λέτε; Ήταν σωστή η απόφαση της Mercedes;
 

LEASING APRILIOS
skoda