Λεβιέ σε ηλεκτρικό. Θα πάει καλά αυτό;

Λεβιέ σε ηλεκτρικό. Θα πάει καλά αυτό;

2.295 Επισκέψεις στο άρθρο (8/12/2022)

H Lexus ετοιμάζει χειροκίνητο κιβώτιο για τα ηλεκτρικά της και ήδη με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τράβηξε το ενδιαφέρον όλων. Άλλη μια φορά που δείχνουν οι Ιάπωνες ότι είναι μπροστά απ`όλους, ή απλά πειραματίζονται;

Είναι τρελοί αυτοί οι Ιάπωνες

Δε χρειάζεται να είσαι  μετά Χριστό προφήτης για να θεωρείς αναμενόμενη -και να απορείς που μάλιστα άργησε να βγει στον αφρό-τη θέληση μιας εταιρείας να βγάλει στην παραγωγή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο. Στην εποχή που το «υποκατάστατο» δίνει και παίρνει (κρέας που είναι «κρέας» από πρωτεΐνες λαχανικών, επίσκεψη σε μουσείο που είναι «επίσκεψη» με  τεχνολογία τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας κτλ.) και με δεδομένο το «θάνατο» των συμβατικών αυτοκινήτων από το 2035, η κλασσική εμπειρία οδήγησης ψάχνει το δικό της γενόσημο. 

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, αφού κάτι αντίστοιχο έχουμε δει στα Opel Manta GSE Elektromod και πολλά άλλα restomod. Ωστόσο, όπως δείχνουν τα πράγματα η Lexus – το πολυτελές παρακλάδι της Toyota- θα είναι η πρώτη φίρμα που θα το φέρει στην παραγωγή, έστω και προαιρετικά, σε κάποια από τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα.

H ιστορία έχει ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια μετά από μια συζήτηση μεταξύ των μηχανικών της Lexus σχετικά με το τι τους άρεσε στα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Και εξελίχθηκε σε βίντεο από δοκιμές σε πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο Lexus UX300e. Στο βίντεο που έδειξε η Lexus, μεταξύ άλλων διακρίνεται πως, ο οδηγός εκτός από αλλαγές σχέσεων με το χέρι, ακούει ένα κλικ κάθε φορά που αλλάζει ταχύτητα, αλλά και ψεύτικο ήχο κινητήρα από τα ηχεία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center