Οι πρωταγωνιστές
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οι πρωταγωνιστές

695.855 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2019)

Εκτός από το Ford Focus που ανέλαβε το ρόλο του αυτοκινήτου δοκιμής γιατί έχει σημειώσει κορυφαίες επιδόσεις στις μετρήσεις μας, πρωταγωνιστές εδώ ήταν τα ελαστικά. Πρόκειται για τα 6 best sellers της ελληνικής αγοράς, στη δημοφιλή διάσταση 205/55 R16 και σύμφωνα με την ετικέτα τους έχουν χαρακτηριστικά Α στο φρενάρισμα στο βρεγμένο οδόστρωμα, με εξαίρεση το Pirelli P7 για το οποίο αναφερόμαστε στα συμπεράσματα της δοκιμής. Αριστερά θα βρείτε ένα πολύ σύντομο «βιογραφικό» τους, όπως και την τιμή εκκίνησης ύστερα από μια ηλεκτρονική έρευνα αγοράς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Bridgestone Turanza T005
205/55 R16 91H

Την άριστη συμπεριφορά στο βρεγμένο δρόμο βάζει σε πρώτο πλάνο και το Turanza T005. Έχει εγκοπές μεγάλου όγκου στον «ώμο» για να βελτιώνουν τη ροή του νερού, ενώ στο κεντρικό τμήμα η κατανομή των κενών διασφαλίζει την αποστράγγιση του νερού στην κεντρική επιφάνεια επαφής. Διαθέτει τεχνολογία Nano Protech και γόμα με καλύτερη κατανομή πυριτίου. H συνεργασία μοτίβου (σ.σ. σχέδιο πέλματος δηλαδή) και γόμας μεγιστοποιεί το κράτημα στο πέλμα για βελτιωμένη πρόσφυση σε υγρό οδόστρωμα. 

Falken Ziex ZE310 
205/55 R16 94V

Καλό φρένο σε στεγνό και βρεγμένο δρόμο, αλλά και αντοχή στο χρόνο υπόσχεται το ελαστικό της Falken. Το ZE310 διαθέτει πέλμα με 4 αυλακώσεις για καλύτερη αποβολή του νερού και αυξημένη αντίσταση στην υδρολίσθηση. Ταυτόχρονα το σκάλισμα στο πέλμα είναι τέτοιο ώστε να εξασφαλίζει συνεχώς τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια επαφής ανάμεσα στο ελαστικό και στο οδόστρωμα. Πρόκειται για την τεχνολογία ACP Adaptive Constant Pressure η οποία επιτρέπει στο ελαστικό να προσαρμόζεται σε διαφορετικές καταστάσεις. 

GoodYear EfficientGrip Performance
205/55 R16 91V 

Την καλή απόδοση στο φρενάρισμα -ειδικά στο βρεγμένο, αλλά και ταυτόχρονα τη χαμηλή αντίσταση κύλισης θέλει να συνδυάσει το ελαστικό της Goodyear. Διαθέτει τεχνολογίες όπως το WearControl ώστε να παραμένει ισορροπημένη η απόδοσή του σε βάθος χρόνου, την τεχνολογία FuelSaving για τη δημιουργία μιας γόμας η οποία μειώνει την αντίσταση κύλισης κατά 18% για εξοικονόμηση καυσίμου. Τέλος, η τεχνολογία ActiveBraking αυξάνει την επαφή ανάμεσα σε ελαστικό και δρόμο για να ρίχνει τις αποστάσεις φρεναρίσματος (-8% σε βρεγμένο και -3% σε στεγνό δρόμο). 

Michelin Primacy 4 
205/55 R16 91H 

Στοχεύει στην ισορροπία ανάμεσα σε επιδόσεις και οικονομία καυσίμου, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία έχει σχεδιαστεί και για κορυφαίο φρενάρισμα σε βρεγμένο δρόμο. Μάλιστα διαθέτει τις τεχνολογίες Evergrip με στόχο να  κρατάει την καλή του απόδοση τόσο όσο είναι καινούριο όσο και όταν έχει παλιώσει. Φυσικά βάζει στο στόχαστρο και την κορυφαία διάρκεια ζωής. 

Pirelli P7 
205/55 R16 91V

Ελαστικό το οποίο βάζει σε πρώτο πλάνο την αντοχή στο χρόνο. Από το σκάλισμα στο πέλμα φαίνεται ότι, έχει γίνει ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να σχεδιαστεί ένα μοτίβο για όσο το δυνατόν καλύτερη απομάκρυνση του νερού. Αυτό φαίνεται και από τις αυλακώσεις που υπάρχουν στον «ώμο» του ελαστικού. Αξιοπρόσεκτο στοιχείο είναι το ένα από τα «διαζώματα» του πέλματος το οποίο δεν έχει καθόλου διαγράμμιση και προφανώς φροντίζει να βελτιώνει την επαφή με το στεγνό οδόστρωμα και συνεπώς και τις επιδόσεις.

Yokohama BluEarth-A AE-50 
205/55 R16 91V

Ελαστικό με premium χαρακτηριστικά για οικογενειακά αυτοκίνητα. Διαθέτει μείγμα γόμας nano-blend και οrange oil προσαρμοσμένα σε ένα πακέτο με σχεδίαση χαμηλού βάρους. Φυσικά βάζει σε πρώτο πλάνο την προσφυση στο βρεγμένο δρόμο αλλά δεν ξεχνά την εξοικονόμηση καυσίμου. Είναι σημαντικό ότι είναι σχεδιασμένο με τη λογική να έχει ένα υπό-πέλμα ειδικά για οικονομία στο καύσιμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
moto