Lamborghini Sian
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lamborghini Sian

137.869 Επισκέψεις στο άρθρο

Στην επίσημη παρουσίαση της νέας Sian προχώρησε η Lamborghini στη Φρανκφούρτη. Το νέο μοντέλο βασίζεται πάνω στην Aventador αλλά αποτελεί το πιο ισχυρό αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί από την μάρκα με  έμβλημα τον Ταύρο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ξεκινώντας από το μηχανοστάσιο, που συγκεντρώνει άλλωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βρίσκουμε τον γνωστό V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 6,5 λίτρων σε συνδυασμό αυτή την φορά με ένα ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt που αυξάνει την δύναμη του κινητήριου συνόλου έως τα 819 άλογα! Το  σύστημα αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που είναι τοποθετημένο στο κιβώτιο και προσφέρει γρηγορότερη ανταπόκριση και καλύτερη απόδοση ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στη Sian να κινείται σε χαμηλές ταχύτητες αποκλειστικά με την ηλεκτρική ενέργεια. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η Lamborghini υπόσχεται ότι το 0-100 γίνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 350 χλμ./ώρα.

Οι Ιταλοί αποφάσισαν να πρωτοπορήσουν και σε ένα άλλο κομμάτι και για αυτό, αντί για μια μπαταρία ιόντων λιθίου τοποθέτησαν ανάμεσα στην καμπίνα και τον κινητήρα έναν υπερπυκνωτή (supercapacitor) που είναι σύμφωνα με την μάρκα τρείς φορές πιο ισχυρός και επίσης τρεις φορές πιο ελαφρύς. Αυτή η καινοτομία έδωσε την δυνατότητα να πετύχει αναλογία 1 κιλό βάρους ανά ίππο, κάτι που την κάνει σε αυτό το κομμάτι καλύτερη και από την ήδη εντυπωσιακή Aventador SVJ. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας με το οποίο εξοπλίζεται η Sian έχει αναπτυχθεί από την ίδια την φίρμα και προσφέρει ένα μικρό boost στην ισχύ σε ταχύτητες έως 130 χλμ./ώρα.

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόνο 63 μονάδες της Sian για να τιμήσει η μάρκα το έτος ίδρυσής της, το 1963. Όλα έχουν προ-πωληθεί και θα εξατομικευτούν ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ELASTIKA 2024
NISSAN