Mercedes Vision EQS
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes Vision EQS

137.867 Επισκέψεις στο άρθρο

Mε κινητήριο σύνολο που προσφέρει 700 χλμ. αυτονομία, εξόχως φουτουριστική σχεδίαση και πλουσιότατο τεχνολογικό εξοπλισμό, η Mercedes Vision EQS τραβά όλα τα βλέμματα στην Φρανκφούρτη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Την πρότασή της για το πώς θα είναι τα πολυτελή μοντέλα στο μέλλον παρουσιάζει αυτή την ώρα η Mercedes στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης μέσω του Mercedes-Benz Vision EQS concept.

Η σχεδιαστική γλώσσα που έχει υιοθετήσει το concept είναι εξόχως φουτουριστική και αποτελείται από μεγάλες λείες επιφάνειες  από το εμπρός μέχρι και το πίσω μέρος. Το μάτι φυσικά δεν γίνεται να μην πέσει στον πρόβολο και συγκεκριμένα στα εκατοντάδες λαμπάκια LED που βρίσκονται στην θέση της γρίλιας και περιβάλλουν το έμβλημα της μάρκας, την ίδια στιγμή που στις δύο άκρες βρίσκονται τα πολύ μοντέρνα φωτιστικά σώματα με τεχνολογία Digital Light που δίνουν στο μοντέλο σπορ χαρακτήρα . Στο πλάι ξεχωρίζει η απουσία των «παραδοσιακών» καθρεπτών και οι μεγάλοι τροχοί ενώ στο πίσω μέρος έχουν εγκατασταθεί 229 φώτα LED σε σχήμα «αστεριού» για να παραπέμπουν στο έμβλημα της φίρμας.

Η καμπίνα, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις εικόνες που σας παραθέτουμε, είναι ταυτόχρονα μοντέρνα και μινιμάλ, χωρίς ωστόσο να σημαίνει αυτό πως δεν «ξεχειλίζει» από τεχνολογία. Την παράσταση «κλέβει» η κεντρική κονσόλα, με το MBUX σύστημα infotainment, που επεκτείνεται μέχρι τις πίσω θέσεις των επιβατών ενώ σημαντικό είναι να τονιστεί πως, μέσα από τις φωτογραφίες, ο χώρος που έχουν για τα πόδια τους όλοι οι συνεπιβάτες, φαίνεται πως είναι πραγματικά άπλετος.

Η Mercedes κάνει λόγο πως το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με αυτόνομα συστήματα οδήγησης Επιπέδου 3, πράγμα που σημαίνει πως ο οδηγός έχει τον έλεγχο του concept στις περισσότερες περιπτώσεις. Τέλος, επειδή το concept εξοπλίζεται με κάμερες στην θέση των παραδοσιακών καθρεπτών, το παρών μέσα στην καμπίνα δίνουν και άλλες δύο μικρές οθόνες πάνω στις θύρες των εμπρός επιβατών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο του Vision EQS Concept. Αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) σε συνδυασμό με μια μπαταρία χωρητικότητας 100kWh που είναι τοποθετημένη στο κέντρο, με την ισχύ να φτάνει τα 476 άλογα και την ροπή τα 760 Nm. Tο 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 200 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην αυτονομία, η Mercedes ανακοινώνει πως το Vision EQS μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για 700 χλμ. (σύμφωνα με τα τεστ του WLTP), και ότι μια φόρτιση έως το 80% χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά με πηγή 350 Kw.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
skoda