Mercedes-AMG G63
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes-AMG G63

111.429 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2018)

Η Mercedes αποκάλυψε στη Γενεύη τη νέα AMG G63 που εφοδιάζεται με νέο κινητήρα και ακόμα πιο σπορ στοιχεία εξωτερικής σχεδίασης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε από το μηχανικό σύνολο και τις επιδόσεις του ολοκαίνουριου σκληροτράχηλου SUV. Kάτω από το καπό βρίσκεται πλέον ένας biturbo V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων που έρχεται να αντικαταστήσει τον εξίσου biturbo των 5,5 λίτρων, ωστόσο η απόδοση του φτάνει πλέον τους 585 ίππους με 850 Νm ροπής. Έπειτα, στον τομέα των επιδόσεων με τον νέο κινητήρα το ογκώδες μοντέλο μπορεί και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόνο 4,5 δευτερόλεπτα, χρόνος 0,9 δλ. μικρότερος από τον προκάτοχο του, χάρη κυρίως στο κατά 174 κιλά μικρότερο βάρος του. Η κίνηση μεταφέρεται μέσω του γνωστού AMG Speedshift TCT αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσων με τη μέγιστη τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα ή 240 χλμ./ώρα με το πακέτο Driver. Σημειώνεται μάλιστα η στάνταρ προσθήκη του συστήματος τετρακίνησης 4ΜΑΤΙC, που μπορεί να στείλει έως και το 60% της κίνησης στους πίσω τροχούς.
 
Εμφανισιακά, η νέα Mercedes-AMG G63 ξεχωρίζει εύκολα χάρη στη νέας σχεδίασης γρίλια της ενώ μπορούμε να διακρίνουμε πως υπάρχουν ελαφρώς μεγαλύτεροι εισαγωγείς αέρα, σύστημα εξάτμισης του οποίου οι απολήξεις βρίσκονται στο πλαινό μέρος και κάτω από την πίσω θύρα, κόκκινες δαγκάνες φρένων κ.α.

Στον εσωτερικό διάκοσμο, η Mercedes αναφέρει πως προσφέρεται προαιρετικά το σύστημα infotainment Widescreen Cockpit που αποτελείται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών ενώ ανακοινώνει πως τα μπροστινά καθίσματα είναι επανασχεδιασμένα και ότι τα πίσω καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν, ώστε αν χρειαστεί, να μεγαλώσει ο αποθηκευτικός χώρος.

Κλείνοντας, σημειώνουμε πως το εμπορικό ντεμπούτο της νέας Mercedes-AMG G63 υπολογίζεται μέσα στο 2018, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσει σύντομα η έκδοση Edition 1 αλλά και ένα πακέτο εξοπλισμού με την ονομασία AMG Night package.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center