Το ηλεκτρικό CUPRA e-Racer στη Γενεύη.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το ηλεκτρικό CUPRA e-Racer στη Γενεύη.

CUPRA e-Racer

111.461 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2018)

Η έκπληξη που επεφύλασσε η CUPRA για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης παρουσιάστηκε και επίσημα. Ο λόγος για το ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο CUPRA e-Racer.

Tο νέο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα παίρνει ισχύ από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ.

Tο νέο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα παίρνει ισχύ από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Ξεκινώντας από το σημείο που ενδιαφέρει περισσότερο, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, θα παίρνει ισχύ από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία μπορούν να παράγουν από 408 ίππους έως και 680 ίππους, επιτρέποντας να κάνει τα 0-100 χιλ./ώρα σε 3.2 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να ανέρχεται στα 270 χλμ./ώρα.
 
Πηγή ισχύος είναι βεβαίως μία μπαταρία, που αριθμεί 6.077 κελιά και έχει βάρος 450 κιλών, όπου αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου, έχοντας τη δυνατότητα να επαναφορτιστεί στο μέγιστο βαθμό μέσα σε 40 λεπτά.
 
Στο εσωτερικό του μοντέλο, το οποίο κάποια στιγμή αναμένεται να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα TCR έχει εγκαταστημένο ένα roll cage, αφθονία ανθρακονημάτων, ένα ειδικά σχεδιασμένο τιμόνι, αλλά και τρεις διαφορετικές οθόνες (μία πάνω στο τιμόνι, μία που έχει τη θέση του κεντρικού και των πλαϊνών καθρεφτών και μια στη κεντρική κονσόλα), στο εξωτερικό μέρος  τα λόγια είναι περιττά καθώς μιλάμε για ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο σε σχέση με τα υπόλοιπα διαφέρει στην ύπαρξη λιγότερων αεραγωγών.          
 
Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τον κατασκευαστή το σασί το οποίο είναι βασισμένο το CUPRA e-Racer είναι αυτό του SEAT Leon, και όχι αυτό του Leon Cupra TCR, ενώ σημειώνει πως η πρόθεση του CUPRA e-Racer είναι να υπερβεί την απόδοση της συμβατικής έκδοσης και να καταδείξει τις τεχνολογικές δυνατότητες της CUPRA σε όλα τα επίπεδα. Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του έτους, το CUPRA e-Racer θα παρουσιαστεί μέσα από ειδικές εκδηλώσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw