CUPRA Ateca
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

CUPRA Ateca

111.430 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2018)

Η CUPRA ξεκινά την πορεία της στο χώρο της αυτοκίνησης ως ξεχωριστή μάρκα με το νέο Ateca το οποίο εφοδιάζεται, όπως πολύ σωστά είχαμε προβλέψει, με τον 2-λιτρο TSI τετρακύλινδρο κινητήρα ισχύος 300 ίππων, ο οποίος εδράζει και κάτω από το καπό του SEAT Leon CUPRA 300. Υπεύθυνο για την μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς είναι το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη το οποίο συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4Drive, που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα από έξι modes: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road και φυσικά CUPRA.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αισθητικά, το νέο CUPRA Ateca έχει πιο «επιθετική» εμφάνιση, με διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες και μάσκα, έχοντας ενσωματώσει μια νέα κυψελοειδή γρίλια η οποία φιλοξενεί το νέο τριγωνικό έμβλημα της φίρμας στο κέντρο της. Επιπλέον, στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα ξεχωρίζει το αρτικόλεξο CUPRA (Cup Racing) με έντονα κόκκινα γράμματα, το οποίο τονίζει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου από την πρώτη ματιά.

Πέραν αυτών, όσον αφορά το εξωτερικό παρατηρούμε LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, τροχούς 19 ιντσών για καλύτερο πάτημα, αλλά και για να φιλοξενήσουν στο εσωτερικό τους τα μεγαλύτερων διαστάσεων δισκόφρενα (σ.σ. προαιρετικά στο πακέτο Performance με Brembo δισκόφρενα 18 ιντσών), δύο διπλές απολήξεις της εξάτμισης στο πίσω μέρος, ενώ το παρόν δίνουν και πλήθος αεροδυναμικών βοηθημάτων (αεροτομή, αεροδυναμικός διαχύτης, πλαϊνά μαρσπιέ κ.ο.κ.). Έπειτα, η νέα σκληρότερη, ρυθμιζόμενη ανάλογα με το επιλεγμένο οδηγικό mode, ανάρτηση της Cup Racing έρχεται να μειώσει την απόσταση του οχήματος από το έδαφος και φυσικά το κέντρο βάρους, σε σχέση με το «απλό» Ateca, δίνοντας το σχετικό αβαντάζ στην οδική συμπεριφορά του ογκώδους μοντέλου.

Περνώντας στην καμπίνα συναντούμε νέα στοιχεία, τα οποία ενσωματώνονται για πρώτη φορά στο Ateca. Κατ` αρχάς πίσω από το flat bottomed τιμόνι με το λογότυπο της CUPRA στο κέντρο τοποθετείται για πρώτη φορά ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος συνεργάζεται για κάποιες ενδείξεις με την οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment, η οποία δεσπόζει στο κέντρο του ταμπλό. Έπειτα, το σπορ σύνολο τονίζεται από τα πεντάλ αλουμινίου και τα μπάκετ καθίσματα με επένδυση alcantara, τα οποία στην πλάτη τους έχουν κεντημένο το νέο έμβλημα της CUPRA. ενώ διάσπαρτες σπορ πινελιές κάνουν την εμφάνισή τους στην καμπίνα.

Τέλος, σημειώνουμε πως το νέο CUPRA Ateca διατίθεται σε έξι χρωματικές επιλογές, ενώ εκτός από την παρουσίαση του σπορ SUV, οι άνθρωποι της μάρκας έδωσαν στη δημοσιότητα και δύο εικόνες του επερχόμενου CUPRA Ibiza, του οποίου η συμμετοχή στη γκάμα δεν έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
moto