Audi RS4-R by ABT
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Audi RS4-R by ABT

111.445 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2018)

Ο βαυαρικός βελτιωτικός οίκος ΑΒΤ έβαλε στο χέρι το νέο Audi RS4 δημιουργώντας ένα βάγκον για υπερβολικά ανήσυχους οικογενειάρχες με ισχύ 530 ίππων και πιο εντυπωσιακές επιδόσεις από το «μαμά».
Δεν χρειάζονται συστάσεις γιατ την ABT Sportsline η οποία αποτελεί έναν εκ των ισχυρότερων βελτιωτικών οίκων της Βαυαρίας που ασχολείται με μοντέλα του VW Group. Νέο τους δημιούργημα το Audi RS4-R το οποίο όπως καταμαρτυρά και η ονομασία του βασίζεται στο RS4 και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Βασικός πυλώνας της πρότασης της ABT είναι η βελτίωση του V6 biturbo κινητήρα χωρητικότητας 2,9 λτ. ο οποίος έχει φτάσει να αποδίδει 530 ίππους με 690 Nm ροπής, δηλαδή 80 άλογα και 90 Nm περισσότερα από την εργοστασιακή version. Απόρροια αυτής της αύξησης της ισχύος είναι και η αναβάθμιση των ήδη καταιγιστικών επιδόσεων του  «καυτού» βάγκον, το οποίο πλέον χρειάζεται μόλις 3,8 δλ. για να πιάσει τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στις μηχανικές και περιφερειακές βελτιώσεις του RS4-R οι μηχανικοί της ABT έχουν φροντίσει να το εφοδιάσουν με παράλληλο εγκέφαλο ABT Egine Control και νέα εξάτμιση υψηλών επιδόσεων η οποία καταλήγει σε δύο διπλές ανθρακονημάτινες απολήξεις 102 χλστ.. Πέραν αυτών, δουλειά έχει γίνει και για το στήσιμο του μοντέλου με νέα ελατήρια χαμηλώματος, ενώ έπεται και η coilover ανάρτηση που βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης σε συνεργασία με την KW.

Περνώντας στο αισθητικό κομμάτι έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτινων λεπτομερειών στο σύνολο του αμαξώματος οι οποίες πέραν του ότι βελτιώνουν την αεροδυναμική του μοντέλου, προσδίδουν και ένα πιο άγριο «βλέμα». Νέα είναι η γρίλια που φιλοξενεί στο κάτω μέρος της το λογότυπο RS4-R, όπως νέες είναι και οι ζάντες ABT Sport GR 21 ιντσών που «ντύνονται» με ελαστικά διαστάσεων 275/25 και φιλοξενούν στο εσωτερικό τους τα θηριώδη δισκόφρενα του μοντέλου.

Όσον αφορά στο εσωτερικό και εκεί κυριαρχούν τα ανθρακονήματα και οι δερμάτινες επενδύσεις με εμφανείς ραφές που συνθέτουν ένα άκρως... πολεμικό σύνολο. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβουν τα δερμάτινα μπάκετ καθίσματα με κεντημένο το λογότυπο RS4-R στην πλάτη, όπως και τα ανθρακονημάτινα paddles για την αλλαγή των ταχυτήτων πίσω από το flat bottomed τριάκτινο τιμόνι πάνω στο οποίο συνυπάρχουν δέρμα και carbon.

Τέλος, σημειώνουμε πως το νέο Audi RS4-R θα διατεθεί σε 50 μονάδες χωρίς να υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το κόστος κτήσης του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda