Hyundai Nexo
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Hyundai Nexo

111.472 Επισκέψεις στο άρθρο (6/3/2018)

To νέο της crossover/SUV με τεχνολογία κυψέλων υδρογόνου (fuel cell electric vehicle ή απλά FCEV) παρουσίασε η Hyundai στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Το όνομα του είναι Nexo και βασίζεται σε μια μοναδική πλατφόρμα που του επιτρέπει να είναι ελαφρύτερο, γρηγορότερο και πιο ευρύχωρο από το Tucson FCV. Πρόκειται για ένα μοντέρνο SUV με την σχεδιαστική του γλώσσα να λαμβάνει δάνειο πολλά στοιχεία από την εμφάνιση του Hyundai Kona, όπως για παράδειγμά τα εμπρός λεπτά φωτιστικά σώματα και την επιβλητική γρίλια. Αντίθετα, στο πίσω μέρος υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις κυρίως στα φώτα καθώς στο Nexo αυτά είναι τριγωνικά και όχι πλατιά και λεπτά όπως στο Kona.
 
Όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Hyundai ανακοινώνει ότι το Nexo εξοπλίζεται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 160 ίππων και 394 Nm ροπής που αντλεί ισχύ από τρεις δεξαμενές υδρογόνου συνολικής χωρητικότητας 52 λίτρων που λειτουργούν σε πίεση 700 bar. Ο συνδυαμός των παραπάνω χαρίζουν στο νέο Nexo ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 590 χλμ. 

Σπουδαία είναι τα νέα στον τομέα της τεχνολογίας καθώς η Hyundai προσφέρει στο Nexo μια σειρά από συστήματα ασφαλείας όπως σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης Lane Following Αssist και Highway Driving Assist αλλά και το σύστημα Remote Smart Parking που επιτρέπει στο μοντέλο να παρκάρει μόνο του.

Έκδηλος είναι ο high tech χαρακτήρας του μοντέλου στη καμπίνα με τα φώτα να πέφουν στο πάνελ με τις δύο οθόνες που δεσπόζει στο ταμπλό. Πίσω από το τιμόνι δύο ακτίνων συναντούμε τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, ενώ παραδίπλα πάνω από την κεκλιμένη κονσόλα μεταξύ οδηγού και συνοδηγού εδράζει η 12,3 ιντσών οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Πέραν αυτών, εντυπωσιακά είνα τα στοιχεία και για το διαμέρισμα του χώρου αποσκευών με τη μάρκα να υπόσχεται χωρητικότητα 800 λίτρων.

Τέλος, σημειώνουμε πως το εμπορικό λανσάρισμα του νέου Hyundai Nexo θα γίνει μέχρι το τέλος του 2018 μόνο σε επιλεγμένες αγορές που μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda