Lotus: «Αγοράστε το Eletre αν θέλετε και άλλα δικά μας sportscars»
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Lotus: «Αγοράστε το Eletre αν θέλετε και άλλα δικά μας sportscars»

2.261 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2022)

To αφεντικό της φίρμας σχεδόν παραδέχτηκε πως το Eletre αναπτύχθηκε με μόνο σκοπό να φέρει έσοδα στην φίρμα ώστε να συνεχίσει να κατασκευάσει sportscars.

Διακυβεύεται το μέλλον της Lotus

Η Lotus μπορεί να είναι παγκοσμίως γνωστή για τα ελαφριά και σβέλτα sportscars που κατασκευάζει εδώ και δεκαετίες, όμως αυτό δεν την εμπόδισε να παρουσιάσει πριν από λίγες μέρες το πρώτο SUV της ιστορίας της με όνομα Eletre.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Lotus δεν πούλησε ούτε 2.000 αυτοκίνητα το 2021

Το αφεντικό της Lotus, Μatt Windle δεν δίστασε να δηλώσει πως η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει το Eletre για να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της και κατά συνέπεια τα έσοδά της έτσι ώστε να μπορέσει να επενδύσει σε νέα μοντέλα στο μέλλον. Η Lotus περιμένει ουσιαστικά από το Eletre να την ανακουφίσει από την «στενότητα» που έχει στα οικονομικά της.

Η εταιρεία θεωρεί πως το Eletre θα σημειώσει δεκάδες χιλιάδες πωλήσεις όταν ξεκινήσει η παραγωγή του. Με δεδομένο πως η Lotus δεν πούλησε περισσότερα από 2.000 αυτοκίνητα το 2021, οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει τις μεγάλες προσδοκίες που έχει η φίρμα από το πρώτο της SUV.

Eletre: Ηλεκτρικό με 600 άλογα, κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 3 δλ.

Θυμίζουμε πως το Eletre βασίζεται στην πλατφόρμα Electric Premium Architecture της Lotus. Το ηλεκτρικό SUV εξοπλίζεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα με συνολική ισχύ 600 ίππους. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 260 χλμ./ώρα. Το μοντέλο εξοπλίζεται από μπαταρία 100 κιλοβατώρων, η οποία μπορεί να φορτιστεί έως και στα 350 κιλοβάτ. Η συνολική αυτονομία ορίζεται περίπου στα 600 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ με 20 λεπτά της ώρας φόρτιση μπορεί να διανύσει 400 χιλιόμετρα.

Διακυβεύεται το μέλλον της Lotus
- H μάρκα θέλει να αυξήσει τα έσοδά της με το Eletre
- Η Lotus δεν πούλησε ούτε 2.000 αυτοκίνητα το 2021
- Eletre: Ηλεκτρικό με 600 άλογα, κάνει το 0-100 σε λιγότερο από 3 δλ.
H Lamborghini έχει την Urus, η Lotus την Eletre και η Ferrari φέρνει την Purosangue. Τέλειωσε η εποχή των ελαφριών σπορ αυτοκινήτων και περάσαμε στην εποχή των Super-SUV;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
moto