Η νέα, περιορισμένης παραγωγής Lotus Evora Sport 410.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η νέα, περιορισμένης παραγωγής Lotus Evora Sport 410.

Lotus Evora Sport 410

3.813 Επισκέψεις στο άρθρο (17/2/2017)

Μια νέα περιορισμένης παραγωγής έκδοση της Lotus Evora παρουσιάστηκε, προς τιμήν της θρυλικής Lotus Esprit S1 που «έπαιζε» και στην ταινία «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» του James Bond!

Θυμάστε την λευκή, αμφίβια Lotus Esprit S1 που πρωταγωνίστησε στην ταινία «O κατάσκοπος που με αγάπησε» του James Bond; Στην επέτειο των 40 ετών της «Wet Nellie», όπως αλλιώς έγινε γνωστό, η Lotus αποφάσισε να την τιμήσει παρουσιάζοντας το παρόν μοντέλο: Την νέα Evora Sport 410.

Ευθείες αναφορές στην εμφάνιση, προς την Esprit S1 του James Bond.

Ευθείες αναφορές στην εμφάνιση, προς την Esprit S1 του James Bond.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


To μοντέλο είναι αυστηρά περιορισμένης παραγωγής, καθώς μόλις 150 τεμάχια θα κατασκευάζονται κάθε χρόνο, ενώ όπως είναι αναμενόμενο, είναι «προικισμένη» με πολλές λεπτομέρειες-άμεση αναφορά στην Esprit της ταινίας του 1977. Το λευκό χρώμα κυριαρχεί στην Sport 410, ενώ στοιχεία που αναφέρονται στην S1 είναι η μαύρη πλευρική γραμμή και τα στοιχεία σε μαύρο χρώμα στον πίσω προφυλακτήρα. Ακόμη, η Sport 410 θα φέρει ειδικά εμβλήματα στις πλαϊνές κολώνες.

Στο εσωτερικό, το ύφασμα στα καθίσματα και στις επενδύσεις των θυρών είναι ειδικά επιλεγμένο και αποτελεί μια ακόμη σύνδεση του μοντέλου με την ιστορική Esprit S1. Ακόμη ένα ξεχωριστό στοιχείο, οι κόκκινες ραφές που εντοπίζει κανείς σε όλη την έκταση της καμπίνας.
Μηχανικά, η Sport 410 θα φέρει τον υπερτροφοδοτούμενο V6 της Toyota με κυβισμό 3,5 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 410 ίππους και 420 Nm ροπής. Η Lotus ανακοινώνει δύο εκδόσεις με χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα και επιδόσεις 0-100 κάτω από τα 4,2 δευτερόλεπτα.

Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι απέγινε η «Wet Nellie» της ταινίας του θρυλικού πράκτορα, βρίσκεται στην κατοχή του Elon Musk από το 2013, ο οποίος την αγόρασε έναντι 997.000 δολαρίων…
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRANSPORTER
test center