MC20 θα είναι το όνομα της νέας Maserati.

MC20 το όνομα της νέας Maserati (+vid)

1.613 Επισκέψεις στο άρθρο (21/2/2020)

Η Maserati είχε ανακοινώσει πως θα αποκάλυπτε το όνομα του νέου της μοντέλου και μέσω ενός teaser βίντεο γνωστοποίησε πως το νέο αυτοκίνητο που κατασκευάζει θα φτάσει με την ονομασία MC20, κρατώντας έτσι τον λόγο της.

Δυστυχώς μέχρι να φτάσουμε στον Μάιο του 2020 η μάρκα δεν έχει σκοπό να φανερώσει το αυτοκίνητο, το οποίο έχουμε δει μόνο με πλήρες καμουφλάζ, ωστόσο σχολιάζοντας την επερχόμενη MC20 αναφέρεται σε αυτή ως «φυσική εξέλιξη» της MC12.
 
Εκτός από τις ελάχιστες εικόνες που έχουμε στη διάθεσή μας, η Maserati δεν προσφέρει ακόμα πολλές άλλες λεπτομέρειες. Έτσι αρκούμενοι στις εικόνες παρατηρούμε πως η MC20 θα έχει χαμηλό κέντρο βάρους, μεγάλους αεραγωγούς μπρος και πίσω, ένας εκ των οποίων θα βρίσκεται πάνω στο καπό και ευρύ πίσω μέρος με μεγαλύτερα φτερά. Φυσικά το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να είναι ελαφρώς διαφορετικό από αυτό των εικόνων, οπότε καλό θα είναι να περιμένουμε μέχρι να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα.
 
Από κει και πέρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα διαθέτει ένα V6 κινητήρα ο οποίος έχει εξελιχθεί αποκλειστικά από τη Maserati, αποτινάσσοντας από πάνω της ένα μοτέρ από τη Ferrari. Παράλληλα δεν αποκλείεται την έκδοση με τον κινητήρα καύσης του νέου μοντέλου να ακολουθήσει και μία ηλεκτρική, ωστόσο αυτό μένει να φανεί.
 
Τέλος για την ιστορία να πούμε πως η MC12 έφτασε το 2004 ως supercar με περιορισμένο αριθμών μονάδων που έφτασαν στο σύνολο τις 50. Οι βάσεις προήλθαν από την Ferrari Enzo και μοιράστηκαν επίσης ένα V12 6,0 λίτρων μοτέρ.

Δείτε το βίντεο
 

Hyundai
NISSAN