• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

MEGA TEST: Κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα

106.668 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/5/2019

Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι το άμεσο μέλλον της αυτοκίνησης. Οι Κινέζοι είναι πρωτοπόροι στις μπαταρίες και τα ηλεκτρικά. Έχοντας αυτά τα δύο δεδομένα υπόψη, ταξιδεύουμε μέχρι την Κίνα για να ανακαλύψουμε «πόσο καλά είναι τα κινέζικα αυτοκίνητα;»

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ: Βρες ΕΔΩ τιμές, νέα μοντέλα, κόστος χρήσης & όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Αν δεν το γνωρίζετε, μάθετε πως η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο. Μόνο πέρσι, πουλήθηκαν εκεί 28.000.000 αυτοκίνητα, σχεδόν 3 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας, ενώ από αυτά, τα 1.256.000 ήταν ηλεκτρικά (σ.σ. η δεύτερη αγορά παγκοσμίως είναι η Η.Π.Α. με 6 εκατομμύρια, άρα φαντάζεστε τη διαφορά…)

Τα νούμερα είναι εξωπραγματικά, όμως αληθινά. Υπάρχει πολύ «ψωμί» στην Κίνα αγαπητοί αναγνώστες, και όπως φαντάζεστε οι κατασκευαστές την έχουν… από κοντά. Και εκτός από τους γνωστούς κατασκευαστές σε εμάς με δικά τους εργοστάσια εκεί, σαν μανιτάρια φυτρώνουν οι start-up κινέζικες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων. Λογικό, αφού οι Κινέζοι -όλοι το λένε- έχουν προχωρήσει πολύ στα αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Αυτά και μόνο λοιπόν ήταν αρκετά να μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Έτσι ήρθαμε σε επαφή με τους Κινέζους συναδέλφους μας με στόχο να οδηγήσουμε μερικά από τα καλύτερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Εκείνοι διοργάνωσαν το Test the Best China 2019, και εμείς με χαρά συμμετείχαμε, για να ανακαλύψουμε πόσο καλά είναι τα κινέζικα αυτοκίνητα;

Μην βιαστείτε να απαντήσετε… Εμείς μόνο θα σας πούμε, πως μερικά τα βρήκαμε «κινεζιές καμαρωτές», όμως κάποια άλλα θα τα αγοράζαμε σήμερα κιόλας! 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ