Ο χώρος αποσκευών του 500L αυξομειώνει τη χωρητικότητά από τα 343-400 λτ. χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα, που απογειώνει την πρακτικότητα.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ο χώρος αποσκευών του 500L αυξομειώνει τη χωρητικότητά από τα 343-400 λτ. χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα, που απογειώνει την πρακτικότητα.

Πρακτικότητα - χώροι: Το 500L δεν παίζεται!

44.365 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2015)

Η αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και του μεταξονίου ευνόησε την ευρυχωρία του ΜΙΝΙ 5d, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω σε σχέση με το 3θυρο (82 έναντι 68 χλστ.). Κυρίως όμως ωφελήθηκε ο χώρος αποσκευών, που από τα 211 έφτασε στα 278 λτ. μια τιμή στο μέσο όρο της κατηγορίας των μικρών. Στην καμπίνα υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός θέσεων για μικροαντικείμενα, ωστόσο η πρακτικότητα των πίσω θυρών δεν είναι και η καλύτερη. Είναι μικρές και η διαδικασία εισόδου/εξόδου απαιτεί κάποια έξτρα προσπάθεια από το συνηθισμένο. Σίγουρα πάντως η πρόσβαση στα πίσω καθίσματα είναι πιο άνετη από ότι στο 3θυρο μοντέλο.
Από την άλλη, οι σχεδιαστές του
500L δούλεψαν με τους όγκους κάνοντας μεγάλα ανοίγματα στις πόρτες και δίνοντας ύψος. Έτσι ο επιβάτης μπαίνει και βγαίνει πολύ εύκολα χωρίς να σκύψει. Τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός-πίσω και αναδιπλώνονται τελείως με ένα μοχλό μεγαλώνοντας το χώρο αποσκευών. Αυτός είναι σημαντικά μεγαλύτερος του ΜΙΝΙ (343-400 λτ.), αλλά η τεράστια πόρτα του δυσκολεύεται να ανοίξει σε πιο στενά σημεία. Το τετραγωνισμένο σχήμα του 500L ευνοεί το εσωτερικό πλάτος, που σημαίνει πως στο πίσω κάθισμα κάθονται με ευκολία 3 άτομα. Στο ΜΙΝΙ το μεσαίο άτομο καλύτερα να είναι παιδί. Πιο πανοραμική και με καλύτερη περιφερειακή ορατότητα είναι και η θέση οδήγησης, ωστόσο τα καθίσματα του 500L στερούνται στήριξης και μπορεί να γίνουν κουραστικά. Αντιθέτως η θέση οδήγησης του ΜΙΝΙ είναι απόλυτα οδηγοκεντρική και τα καθίσματα στηρίζουν εξαιρετικά το σώμα.


Πολυχρηστικά στοιχεία διαθέτει το 
Fiat 500L, που ξεχωρίζει για την ευρυχωρία της καμπίνας του.

Πολυχρηστικά στοιχεία διαθέτει το Fiat 500L, που ξεχωρίζει για την ευρυχωρία της καμπίνας του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

peugeot
NISSAN