Ο πρόεδρος της Ferrari έθιξε για άλλη μια φορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τους κινητήρες.

«Πιθανή ακόμα η φυγή»

1.942 Επισκέψεις στο άρθρο (5/12/2017)

Μπορεί η Alfa Romeo να επιστρέφει στην F1, ωστόσο ο Marchionne ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση με την Ferrari στο ζήτημα των νέων κανονισμών, παραμένει ο κίνδυνος αποχώρησης από την F1.

Ο Μarchionne την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την συνεργασία της Alfa Romeo με την Sauber αλλά όπως έσπευσε να δηλώσει, η είσοδος της Alfa Romeo στην F1 δεν συνεπάγεται ότι έπαψε να υπάρχει ζήτημα με την παραμονή της Ferrari στο Πρωτάθλημα μετά το 2021.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την επιστροφή της Alfa Romeo, o Μarchionne συναντήθηκε με τον Chase Carey, υψηλόβαθμο στέλεχος της διοργάνωσης και επέμεινε στις ανησυχίες του για το μονοπάτι που έχει πάρει το άθλημα. Ο Ιταλός δήλωσε: « Yπάρχει ένας διάλογος που εξελίσσεται και έχουμε ακόμα χρόνο να βρούμε πράγματα που συμφωνούμε. Η θέση μας είναι όμως γνωστή: η συμφωνία με την Sauber λήγει το 2020, σε περίπτωση που η Ferrari δεν είναι στην F1 το 2021. Οι πιθανότητες είναι αρκετές, οι διαφορές μας δεν είναι λίγες αλλά ο Chase και εγώ μοιραζόμαστε την πεποίθηση ότι πρέπει να βρούμε κάποιο σημείο συμφωνίας για το καλό του σπορ.»
 
Ο πρόεδρος της Ferrari έθιξε για άλλη μια φορά το ζήτημα που έχει προκύψει με τους κινητήρες λέγοντας: «Eίμαστε ξεκάθαροι ότι η σημασία της ανάπτυξης τεχνολογίας μέσα από το σπορ είναι σημαντικό για εμάς. Δεν γίνεται να κάνουμε όλα τα μονοθέσια ίδια.»

Ποια είναι η γνώμη του στο να μπει κάποιο όριο στο budget των ομάδων; O ιδιότροπος Ιταλός έδωσε και εδώ την απάντηση του: «Είμαι ο πρώτος που θέλει την μείωση των δαπανών αλλά το να μπουν όρια στο budget είναι αδύνατο. Δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος.»

ELASTIKA 2024
NISSAN