Ποιές μάρκες λείπουν σήμερα από την Ελλάδα;

Ποιες «ξεχασμένες» μάρκες θέλετε πίσω;

22.132 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2018)

Ποιες από τις μάρκες που έκλεισαν ή έφυγαν από την Ελλάδα θα θέλατε να δείτε να επιστρέφουν;

Περασμένα μεγαλεία ή απλά περασμένα ξεχασμένα; Κάποιες μάρκες άφησαν το σημάδι τους στην Ελλάδα και τον κόσμο και μετά εξαφανίστηκαν. Είτε γιατί έκλεισαν, είτε γιατί για διάφορους λόγους έφυγαν από την αγορά. Εσάς ποιες μάρκες σας λείπουν και ποιες θα θέλατε να δείτε να επιστρέφουν;

Από τις Ευρωπαϊκές μάρκες αυτή που λάμπει σήμερα δια της απουσίας της είναι σίγουρα η Saab. Θύμα της κρίσης του 2008 η Saab ήταν η μία από τις δύο μάρκες που έκλεισε η General Motors, η άλλη ήταν η Pontiac. Η Saab ήταν γνωστή για τα premium μοντέλα της που παρά τους περιορισμού τους στο τέλος της ζωής της μάρκας, παραμένουν ακόμη στο δρόμο ξεχωριστά. Από την Ευρώπη επίσης στέρησε η GM και την Chevrolet, με τη μάρκα να αποχωρεί αφήνοντας ένα κενό στα αυτοκίνητα value for money όπως το Cruze.

Από την Ιταλία μας λείπει η Lancia, που παρότι δεν έχει κλείσει, βρίσκεται σε συστολή, ενώ μαζί της χάσαμε παλιότερα την Autobianchi, μάρκα θρύλο στην Ελλάδα του 80. Από τη Γαλλία νωρίτερα είχαμε αφήσει τις Simca, Talbot, Matra που απορροφήθηκαν από την Peugeot και άφησαν ένα κενό από ενδιαφέροντα αυτοκίνητα που μεσουρανούσαν στις δεκαετίες του 70 και του 80.

Πιο πρόσφατα χάσαμε την Rover, μια μάρκα με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα στη δεκαετία του 90, που μετά την εξαγορά της από την ΒΜW άφησε πίσω της μόνο την Mini.

Από Ιαπωνία μεριά χάσαμε την Mazda και την Daihatsu. Φυσικά και οι δύο αυτές μάρκες ζουν και βασιλεύουν εκτός Ελλάδας και Ευρώπης αντίστοιχα, όμως η πρώτη αυτή τη στιγμή δεν αντιπροσωπεύεται και η δεύτερη επικεντρώθηκε στην Ασία κατόπιν ανακατανομών της μητρικής Toyota που θεώρησε πως το κενό που άφησε η Daihatsu δεν θα είναι αισθητό, όμως τίποτε δεν αντικατέστησε τα Terios που τόσο αγαπήσαμε την περασμένη δεκαετία.

Εσείς ποια μάρκα θα θέλατε να βλέπατε να επιστρέφει; Ποιο αυτοκίνητο είναι αυτό που θέλατε και πλέον δεν μπορείτε να αγοράσετε; Και τελικά ποιες μάρκες βλέπετε να είναι οι επόμενες που θα μας αφήσουν χρόνους; Τι λέτε;

ELASTIKA 2024
moto