Στην Γερμανία, η Long Range έκδοση τιμάται από 57.900 ευρώ και η Performance από 68.900 ευρώ.

Στην Ευρώπη τα Model 3

3.143 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2019)

Aρχίζουν οι πρώτες μαζικές παραδόσεις Τesla Model 3 στην Γηραιά Ήπειρο. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Πράσινο φως για να αρχίσει τις πρώτες παραδόσεις των Model 3 στην Ευρώπη έλαβε η Tesla σύμφωνα με τις αρμόδιες ολλανδικές αρχές RDW. Τα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να βρίσκουν τους καινούριους τους ιδιοκτήτες τον Φεβρουάριο, και όπως συνέβη και στις ΗΠΑ, τα πρώτα αυτοκίνητα που θα φτάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος, θα είναι αυτά στην έκδοση Long Range που προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Η εξέλιξη αυτή είναι υψίστης σημασίας για τον CEO της μάρκας, Elon Musk, αφού ο ίδιος έχει τονίσει πως οι πωλήσεις που θα κάνει το μοντέλο σε Ευρώπη και Κίνα είναι ο μεγαλύτερος λόγος που δεν ανησυχεί για τις αλλαγές στους φόρους που ίσως κληθεί να πληρώσει η μάρκα για κάθε αυτοκίνητο που πουλάει.
 
Ειδικοί αναφέρουν πως το Tesla Model 3 θα πάρει μεγάλο μερίδιο αγοράς ακόμα και αν απέναντι του έχει σημαντικούς παίκτες όπως η Mercedes C-Class και η Σειρά 3 της ΒΜW. Σημαντικός παράγοντας είναι το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών για την ηλεκτροκίνηση και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

 Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Tesla έχει μεγάλες προσδοκίες για την πορεία που θα έχει το Μοdel 3 στην Γηραιά Ήπειρο, αφού, όπως η Τesla έχει τονίσει στο παρελθόν: «H κατηγορία των μεσαίων premium σεντάν είναι δύο φορές μεγαλύτερη στην Ευρώπη από ότι είναι στις ΗΠΑ».

Στην Γερμανία, η Long Range έκδοση τιμάται από 57.900 ευρώ και η Performance από 68.900 ευρώ ενώ στην Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιχορήγησης, οι τιμές διαμορφώνονται από 53.500 και 64.300 ευρώ. Στην Ισπανία, το Τesla Model 3 θα πωλείται από 59.100 ευρώ και 70.100 ευρώ στην έκδοση Performance, στην Σουηδία από 57.900 ευρώ και 69.400 ευρώ, ενώ στην Ολλανδία οι τιμές διαμορφώνονται από 58.800 ευρώ για την έκδοση Long Range και από 69.700 ευρώ στην έκδοση Performance.
 

Mercedes
test center