3 φωτογραφίες »

Το Super Sport concept.

Με 1.000 PS το νέο υπέρ-αυτοκίνητο της Toyota

3.122 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Η Toyota εργάζεται πάνω στο μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της GR γκάμας με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως η ισχύς του θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα.

Η Toyota, τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να αναδιοργανώσει την γκάμα της προσθέτοντας περισσότερα σπορ μοντέλα. Η αρχή έγινε με την αναβίωση της Supra, την οποία ακολούθησαν το GR Yaris των 261 ίππων και το GR 86. Οι Ιάπωνες ωστόσο δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία της λέξη καθώς βρίσκεται στα σκαριά GR εκδόσεις για την Corolla και το Hilux αλλά και ένα πραγματικό υπέρ-αυτοκίνητο.


Η μάρκα μας έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε λίγα χρόνια πριν μέσω του GR Super Sport concept. To αυτοκίνητο που θα μπει σε παραγωγή θα είναι σημαντικά εμπνευσμένο από το πρωτότυπο και λέγεται πως το όνομά του θα είναι GR 010. Το hypercar θα εξοπλίζεται κατά πάσα πιθανότητα με υβριδικό κινητήριο σύνολο με βάση ένα twin-turbo V6 μοτέρ χωρητικότητας 2,4 λίτρων, προερχόμενο από το τμήμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της φίρμας, με την απόδοσή του να λέγεται πως θα ξεπερνά σίγουρα τα 1.000 άλογα.

Η Toyota δεν έχει αποφασίσει ακόμη πόσα αυτοκίνητα θα κατασκευάσει και ποια θα είναι η τιμή του hypercar, ωστόσο, με δεδομένο πως η φίρμα θα προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις, αναμένουμε πως η παραγωγή, αν και περιορισμένη, θα ξεπεράσει τα 20 αυτοκίνητα.

To GR 010 φημολογείται πως θα είναι έτοιμο να παρουσιαστεί το επόμενο έτος και οι αντίπαλοι του θα είναι μοντέλα όπως η Aston Martin Valkyrie και η Mercedes-AMG One.
 

Mercedes
moto