" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της BMW αποτελεί τη βάση για το μοντέλο παραγωγής (ηλεκτρονικά επεξεργασμένη φωτογραφία), που θα προέλθει από τα πρωτότυπα Active Tourer Outdoor και Active Tourer.

Το πρωτότυπο Active Tourer παρουσιάστηκε πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Με 1500άρη turbo η νέα προσθιοκίνητη BMW

Διαβάστηκε από 8363 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/6/2013

Η BMW μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να παρουσιάσει το πρωτότυπο Active Tourer Outdoor, το οποίο αποτελεί την συνέχεια του επίσης πρωτότυπου Active Tourer, που είχαμε δει πέρσι στο Παρίσι.

 
Η νέα προσθιοκίνητη πλατφόρμα της BMW αποτελεί τη βάση για 10 νέα μοντέλα, μεταξύ των οποίων και το μοντέλο παραγωγής που θα προέλθει από τα πρωτότυπα Active Tourer Outdoor και Active Tourer. 

Και αν για το πρώτο αναμένουμε την παρουσίαση του τον επόμενο μήνα χωρίς να έχουμε επίσημα στοιχεία ακόμη, το δεύτερο έχει ήδη παρουσιαστεί πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και αναμένεται να αποτελέσει την ενός όγκου και πλέον οικογενειακή εκδοχή της BMW Σειρά 1. 

Χωρίς να αποκλείεται να φέρει το όνομα «Σειρά 1 GT», ώστε να ενταχθεί στη γκάμα κάτω από τις BMW Σειρά 5 GT και Σειρά 3 GT. Kαι φυσικά «στοχεύει» στον ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα Mercedes-Benz B-Class.

Όπως ήδη προαναφέραμε θα βασίζεται στην νέα, προσθιοκίνητη πλατφόρμα της βαυαρικής εταιρείας, με την ονομασία «UKL1», η οποία έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της την μείωση του βάρους όλων των νέων αυτοκινήτων, καθώς και την βελτίωση της ακαμψίας τους.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά σύνολα, το Active Tourer Concept εφοδιάζεται με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, με συνολική απόδοση 190 ίππων και 200 Nm ροπής.

Tags: BMW