Tο S1 λέγεται πως θα «φοράει» έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 250 ίππων.

Με 250 PS το Αudi S1;

2.741 Επισκέψεις στο άρθρο (19/6/2018)

Πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του και αρκετά πιο γρήγορο θα είναι το επερχόμενο S1, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Μετά το ντεμπούτο του ολοκαίνουριου A1 Sportback, δεν άργησαν να έρθουν στο φως οι πρώτες πληροφορίες για το επερχόμενο S1 που θα βασίζεται φυσικά πάνω στο νέας γενιάς μοντέλο και σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε θα ντεμπουτάρει στα τέλη του 2019.

Ενώ στην κορυφαία του έκδοση το A1 εξοπλίζεται με έναν 4κύλινδρο 1.400άρη turbo απόδοσης 200 ίππων, το S1 λέγεται πως θα «φοράει» έναν υπερτροφοδοτούμενο 2λιτρο μοτέρ απόδοσης 250 ίππων σε συνδυασμό με σύστημα τετρακίνησης. Μάλιστα, λέγεται πως η MQB A0 πλατφόρμα θα του επιτρέπει να έχει καλύτερη επιτάχυνση από το τωρινό S1 που φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,9 δλ.
 
Όσον αφορά την εμφάνιση του μοντέλου, το A1 Sportback υιοθετεί ήδη μια πιο επιθετική εμφάνιση και στην έκδοση S1 πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν οι απαραίτητες διαφοροποιήσεις με μεγαλύτερες ζάντες, πιο μακρύ σπόιλερ κ.α

Στο εσωτερικό, το S1 θα διαθέτει και το Virtual Cockpit σύστημα της Audi, ενώ το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών MMI θα συνεχίσει να προσφέρεται μαζί με μία οθόνη αφής 10,1 ιντσών. Αναφορικά με τα συστήματα τεχνολογίας να πούμε πως το Α1 είναι εξοπλισμένο μεταξύ άλλων με προσαρμοζόμενο cruise control αλλά και με το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

Το νέο Audi A1 θα μπει στις αγορές στο τέλος του 2018, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια ενημέρωση για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η εταιρεία.

NEO TRAFIC
moto