Περισσότερες πληροφορίες της νέας Genesis G70 έδωσε στη δημοσιότητα η φίρμα.

Στην κορυφαία της έκδοση η νέα Genesis G70 θα εξοπλιστεί με τον V6 twin-turbo 3.3 λίτρων κινητήρα.

Με 370 ίππους η κορυφαία Genesis G70

2.631 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2018)

Περισσότερες πληροφορίες της νέας Genesis G70 έδωσε στη δημοσιότητα η φίρμα, καθώς το μοντέλο μετράει αντίστροφα για να πραγματοποιήσει την επίσημη αποκάλυψή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η φίρμα το νέο premium sedan θα έχει ως σημείο αναφοράς την κορυφαία απόδοση και την πολυτέλεια, τα οποία θα συνδυάζονται με ένα νέα ελκυστικό και σπορ σχεδιασμό.
 
Η νέα Genesis G70 θα βασίζεται σε μία νέα πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιεί περισσότερο αλουμίνιο, ενώ παράλληλα θα μειώσει και την απόσταση του οχήματος από το έδαφος, κάτι που θα προσφέρει αρκετά χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας 0.28Cd, αυξάνοντας έτσι την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.
Στο κομμάτι των κινητήρων, η βασική έκδοση θα παίρνει ισχύ από έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων, ο οποίος θα προσφέρει 250 ίππους και 352 Nm ροπής, συνοδευόμενος από ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, ενώ διαθέσιμο θα είναι και ένα εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.
 
Μάλιστα η φίρμα αναφέρει πως τα μοντέλα με το εξάρι μηχανικό κιβώτιο θα έχουν μία πολύ μικρή ενίσχυση στην απόδοσή τους (της τάξης των τριών ίππων), αλλά και ένα σπορ σύστημα εξάτμισης, φρένα υψηλής απόδοσης Brembo. Στην κορυφαία της έκδοση η νέα Genesis G70 θα εξοπλιστεί με τον V6 twin-turbo 3.3 λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα προσφέρει στο ιαπωνικό sedan 370 ίππους και 510 Nm ροπής και θα συνδυαστεί αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων. Μάλιστα το κορυφαίο μοντέλο θα έχει ως στάνταρ ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης αλλά και το σύστημα Launch Control της φίρμας, όντας σε θέση να φτάσει τα 96 χλμ./ώρα σε 4.5 δευτερόλεπτα.
 
Τέλος να τονίσουμε πως και οι δύο κινητήρες θα προσφέρονται με σύστημα τετρακίνησης ως μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένονται και νέες πληροφορίες.           

Toyota
test center