4 φωτογραφίες »

To πρωτότυπο Nisssan Z Proto.

Mε 450 άλογα το νέο Nissan 400Z;

3.241 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2021)

Έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί σχετικά με την ιπποδύναμη που θα έχει o διάδοχος του 370Z, χάρη στα στοιχεία που αποκάλυψε για αυτό ένα video game.


Η ισχύς του νέου sportscar της Nissan, του νέου 400Z, ίσως αποκαλύφθηκε μέσα από ένα video game και εάν πράγματι, τα στοιχεία που αυτό αναφέρει είναι σωστά, το μοντέλο της Nissan θα έχει μεγαλύτερη ιπποδύναμη από τη νέα Toyota Supra.

Έχει ήδη γίνει γνωστό πως το νέο 400Ζ θα έχει στο μηχανοστάσιό του τον V6 3λιτρο twin-turbo κινητήρα βενζίνης που η μάρκα έχει τοποθετήσει και στο Infiniti Q60 Red Sport 400. Στο premium αυτό μοντέλο η ισχύς του κινητήρα είναι 400 άλογα και 474 Nm ροπής, ωστόσο το video game Project Cars 3 που πλέον περιλαμβάνει το νέο 400Ζ στην λίστα μοντέλων που μπορείς να οδηγήσεις, αναφέρει ότι η ιπποδύναμή του θα είναι 450 άλογα και ότι το βάρος του θα είναι 1.475 κιλά, κάνοντας το μοντέλο πιο ελαφρύ τόσο από τη Toyota Supra όσο και από το Nissan 370Z.

Aν και δεν πρέπει να βασιζόμαστε στα στοιχεία που δίνει ένα video game, το Project Cars 3 πέφτει συνήθως μέσα στις προβλέψεις του. Ήδη γνωρίζουμε άλλωστε πως η ισχύς του αυτοκινήτου θα είναι πάνω από 400 άλογα και ότι οι μηχανικοί της Nissan προσπάθησαν να κρατήσουν το βάρος του αυτοκινήτου όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Από τις πρώτες εικόνες για το μοντέλο παραγωγής που έχουν διαρρεύσει, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως η σχεδίαση της γρίλιας έχει αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με το πρωτότυπο Z Proto, ενώ έχει τοποθετηθεί πάνω της και μια μονάδα που φυλάσσει τους αισθητήρες και τους σένσορες για τα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα που θα έχει το αυτοκίνητο. Ακόμα, το πορτ-μπαγκάζ θα ανοίγει στην έκδοση παραγωγής και με κλειδί ενώ ανακλαστήρες φωτός έχουν τοποθετηθεί πίσω από τους τροχούς.

Εικόνες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν, με δεδομένο όμως το γεγονός πως η Nissan δεν έχει σκοπό να το διαφοροποιήσει, περιμένουμε πως δεν θα υπάρχουν μεγάλες αλλαγές και έτσι θεωρείται σίγουρη η παρουσία της οθόνης των 12,3 ιντσών για το σύστημα infotainment.
 

Toyota
test center