Με 800+ ίππους το νέο Ford GT Mk IV
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 800+ ίππους το νέο Ford GT Mk IV

2.164 Επισκέψεις στο άρθρο (9/12/2022)

Το νέο GT Mk IV παρουσίασε η Ford, το οποίο ρίχνει τους τίτλους τέλους στην τρίτη γενιά του δημοφιλούς supercar της αμερικανικής φίρμας.

Περιορισμένη παραγωγή 67 μονάδων

Κρατώντας το καλύτερο για το τέλος, η Ford παρουσιάζει την πιο ακραία έκδοση του GT μέχρι σήμερα. Το νέο GT Mk IV εμπνέεται από το αυτοκίνητο του 1967 και μπορεί να κινηθεί μόνο στην πίστα. Για να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η σύνδεση του νέου GT Mk IV με το αγωνιστικό αυτοκίνητο που κέρδισε το Le Mans, η παραγωγή θα περιοριστεί σε 67 μονάδες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Περισσότερα από 800 άλογα

Το Ford GT Mk IV ακολουθεί την έκδοση GT LM που αποκαλύφθηκε στις αρχές Οκτωβρίου ως η τελευταία οδική επανάληψη του supercar. Μία σημαντική διαφορά ωστόσο ανάμεσά τους είναι η ιπποδύναμη, αφού το τελευταίο GT Mk IV υπόσχεται πάνω από 800 ίππους, σε σχέση με τους 660 της οδικής έκδοσης. Είναι ενδιαφέρον ότι η Ford αναφέρει πως το GT Mk IV εξοπλίζεται με έναν «μοναδικό κινητήρα Twin-turbo EcoBoost», χωρίς να λέει συγκεκριμένα ότι βασίζεται στον γνωστό V6 3,5 λίτρων.

Μόνο για πίστα

Το πιστάδικο GT Mk IV χρησιμοποιεί ένα αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων, την ανάρτηση Adaptive Spool Valve (ASV) της Multimatic και ένα επανασχεδιασμένο αμάξωμα για καλύτερη αεροδυναμική. Από κει και πέρα το γεγονός πως μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο σε πίστα έδωσε τη δυνατότητα στους μηχανικούς της Ford να μην το εξοπλίσουν με πλαϊνούς καθρέπτες, όμως αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα εξωτερικά είναι η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING SEAT
NISSAN