Το μοντέλο προπαραγωγής της Aston Martin DBX.

Με Drift Mode η Aston Martin DBX;

1.481 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Τα SUV που κυκλοφορούν στις παγκόσμιες αγορές φτάνουν σίγουρα σε ένα μεγάλο αριθμό μοντέλων, ωστόσο κανένα από αυτά δεν διατίθεται με drift mode. Ίσως αυτό αποτελέσει παρελθόν όταν παρουσιαστεί το πρώτο SUV μοντέλο της Aston Martin, η DBX.

Λόγω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος τα SUV είναι κατάλληλα για τις off-road διαδρομές. Όμως είναι φυσικό πως το στοιχείο αυτό δεν ευνοεί την απόδοση, αφού μοιραία το κέντρο βάρους είναι ψηλότερα από τα οχήματα επιδόσεων, αυξάνοντας έτσι το ενδεχόμενο ανατροπής κατά τη διάρκεια στροφών, όταν κινείται σε υψηλές ταχύτητες.
 
Αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν εμποδίζει την Aston Martin να κάνει σχέδια για να εξοπλίσει την επερχόμενη DBX, με ένα drift προφίλ οδήγησης (mode). Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο ανώτατος διευθυντής δυναμικής της Aston Martin, Ian Hartley φάνηκε ιδιαίτερα πρόθυμος να πει πως εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο από τους ανθρώπους της βρετανικής φίρμας, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο.
 
Από κει και πέρα σε ότι αφορά το μοντέλο. Κατά την παρουσίασή της η DBX αναμένεται να χρησιμοποιήσει ένα 4,0 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα της AMG, ενώ αργότερα θα προσθέσει στη γκάμα της και ένα V12. Πληροφορίες σχετικά με την ιπποδύναμη δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά υποθέτουμε πως τα δύο μοτέρ θα είναι ικανά να παρέχουν όση δύναμη θα απαιτήσει το drift mode, αν βεβαίως αυτό κάνει την εμφάνισή του.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την απόφαση της βρετανικής φίρμας.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto