Το σύστημα infotainment θα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες Google όπως Google Maps, Google Assistant και Google Play Store.

Με Google το σύστημα infotainment της Volvo

2.073 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2018)

Με υπηρεσίες Google θα διατίθεται το επόμενης γενιάς σύστημα infotainment της Volvo όταν αυτό γίνει διαθέσιμο τα επόμενα χρόνια. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Στην αποκάλυψη ότι το επόμενο σύστημα infotainment Sensus της μάρκας θα περιέχει και πλήθος εφαρμογών Google ανακοίνωσε η Volvo. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο εταιρειών που άρχισε τον Μάιο του 2017 και αφορά το λειτουργικό σύστημα Android.

Ο Henrik Green, αντιπρόεδρος της Volvo στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης δήλωσε: « H ενσωμάτωση υπηρεσιών Google στα αυτοκίνητα της Volvo θα επιταχύνει την καινοτομία στην συνδεσιμότητα των μοντέλων μας. Σύντομα, οι οδηγοί Volvo θα έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες in-car εφαρμογές που έχουν την δυνατότητα να κάνουν την ζωή του οδηγού ευκολότερη και την οδηγική εμπειρία πιο απολαυστική».
 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σύστημα infotainment θα προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες Google όπως Google Maps, Google Assistant και Google Play Store. Mέσα από αυτές τις εφαρμογές, η μάρκα θέλει να μπορεί ο οδηγός να διασκεδάζει και να επικοινωνεί με το αυτοκίνητο για ό,τι χρειάζεται ενώ η Volvo ισχυρίζεται ότι η χρήση των υπηρεσιών της Google, θα κάνει το σύστημα infotainment ένα από τα πιο ενημερωμένα συστήματα ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας με ακριβείς χάρτες πλοήγησης, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους και πολλά άλλα.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι παρά την συνεργασία της με την Google, η εταιρεία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις δικές της εφαρμογές. Το νέο σύστημα infotainment της Volvo θα είναι έτοιμο μέσα στα επόμενα χρόνια και θα αφορά μόνο το λειτουργικό σύστημα Android, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό αν θα συνεχίσει να προσφέρεται το Apple CarPlay.
 

Toyota
test center