Με LIDAR το ηλεκτρικό SUV της Lotus

Με LIDAR το ηλεκτρικό SUV της Lotus

1.957 Επισκέψεις στο άρθρο (15/11/2021)

Η Lotus συνεχίζει να παρουσιάζει μέσω teaser χαρακτηριστικά του πρώτου της SUV, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να... βλέπει!

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη στιγμή που η Lotus έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser βίντεο για το πρώτο της SUV ου φέρει την ονομασία, Type 132. Σε αυτό η φίρμα έδειχνε τους ενεργούς αεραγωγούς που θα εξοπλίζουν το μοντέλο, υπογραμμίζοντας πως το αμάξι θα έχει τη δυνατότητα να... αναπνέει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Το LIDAR θα είναι τα «μάτια» της Type 132

Πλέον η Lotus προχώρησε και στη δημοσιοποίηση του δεύτερου teaser, μέσω του οποίου επικεντρώνεται στη δυνατότητα που θα έχει το νέο της ηλεκτρικό SUV να... βλέπει. Δυστυχώς, δεν προλαβαίνουμε να δούμε πολλά καθώς το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 15 δευτερόλεπτα. Ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως μας δείχνει το σύστημα LIDAR του crossover. Η εταιρεία εξηγεί ότι είναι «τα μάτια του αυτοκινήτου» και θα παίξει κρίσιμο ρόλο στις «πρωτοποριακές τεχνολογίες ευφυούς κίνησης» του οχήματος. Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το SUV Type 132 αλλά και για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς της μάρκας.
 

Λίγες οι πληροφορίες για το ηλεκτρικό SUV

Από κει και πέρα, οι λεπτομέρειες για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lotus είναι ελάχιστες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ενώ τα μεγέθη των μπαταριών θα κυμαίνονται από 92 έως 120 κιλοβατώρες, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία θα χρησιμοποιούν το πιο προηγμένο σύστημα φόρτισης 800 βολτ. Φημολογείται μάλιστα πως η Lotus Type 132 θα φορτίζει την μπαταρία της από άδεια έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά. Το νέο μοντέλο θα βασιστεί στην πλατφόρμα Lotus Premium.  
 
Όπως φαίνεται η Lotus έχει ξεκινήσει δυναμικά την teaser καμπάνια για το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, οπότε και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και άλλες πληροφορίες.

Φορτωμένη τεχνολογικά η Lotus Type 132.
-Εξοπλισμένο με LIDAR για να μπορεί να «βλέπει» θα είναι το πρώτο SUV της Lotus.
-Θα έχει και ενεργούς αεραγωγούς.
-Ντεμπούτο το 2022.
Τι άλλα συστήματα περιμένεις να δεις από το επερχόμενο μοντέλο;
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center