Με διαφορετικό κινητήρα η Aston Martin Valhalla;

1.683 Επισκέψεις στο άρθρο (22/4/2021)

Έντονη φημολογία η οποία θέλει την Aston Martin να εξοπλίζει με διαφορετικό κινητήρα το νέο της hypercar, την επερχόμενη Valhalla, έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες!

Οι εργασίες της Aston Martin για την τελειοποίηση και την έλευση της Valhalla συνεχίζονται, ωστόσο δεν αποκλείεται όταν το βρετανικό υπεραυτοκίνητο κάνει το ντεμπούτο του να διαθέτει διαφορετικό κινητήρα από αυτό που αρχικά αναμένονταν!
 
Από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019 όταν και το μοντέλο έκανε το ντεμπούτο του με την ονομασία AM-RB 003, η εταιρεία είχε αναφέρει πως το μοντέλο παραγωγής θα εξοπλιστεί με ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό σύστημα κίνησης με V6 twin-turbo κινητήρα που κατασκευάστηκε ολοκληρωτικά στη έδρα της μάρκας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο η συνεργασία της Aston Martin με τη Mercedes, που ολοένα και αυξάνεται, αλλά και κάποιες δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου, Tobias Moers, που ανέφερε πως η Valhalla «θα μπορούσε να έχει διαφορετικό κινητήρα σε σχέση με τον πρωτότυπο», έριξαν και πάλι «νερό στο μύλο» που θέλει τη Valhalla να εφοδιάζεται με άλλο μοτέρ.
 
Μάλιστα ρεπορτάζ βρετανικών μέσων υπογραμμίζουν σήμερα πως η Aston Martin έχει διακόψει οριστικά την εξέλιξη αυτού του κινητήρα και η Valhalla θα λάβει άλλο μοτέρ. Παράλληλα κάνει λόγο πως περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο την «καρδιά» του μοντέλου να αποτελέσει ο νέος twin-turbo υβριδικός 4,0 λίτρων κινητήρας της AMG που θα κάνει ντεμπούτο στην GT 73 4-Door Coupe.     
 
Από τη μεριά της η Aston Martin δεν έχει προχωρήσει στην επιβεβαίωση αλλά ούτε και στη διάψευση της φημολογίας, αρνούμενη να σχολιάσει περαιτέρω τα δημοσιεύματα. Από κει και πέρα, τα ίδια Μέσα υπογραμμίζουν πως και με το νέο μοτέρ η ισχύς της Valhalla θα παραμείνει περίπου 1.000 ίππους, ενώ το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο στις αρχές του 2023.

Toyota
test center