Με ελληνικό όνομα το ηλεκτρικό SUV της Lotus;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με ελληνικό όνομα το ηλεκτρικό SUV της Lotus;

2.230 Επισκέψεις στο άρθρο (18/11/2021)

Η Lotus ετοιμάζει την δική της επίθεση στα ηλεκτρικά και όπως όλα δείχνουν η αρχή θα γίνει με ένα SUV το οποίο θα θυμίζει κάτι από το ελληνικό αλφάβητο αφού η ονομασία που προορίζεται να έχει θα είναι Lambda.

Η Lotus μετά τη συνεργασία της με την Geely έχει ανακοινώσει πως θα επεκτείνει το φάσμα των μοντέλων που κατασκευάζει και πέραν των σπορ αυτοκινήτων θα στραφεί και στα SUV. Παράλληλα έχει καταστήσει σαφές πως θα βάλει στην άκρη τα θερμικά μοτέρ και θα μετατραπεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Λανσάρισμα το 2022

Στο πλαίσιο αυτό η Lotus έχει σκοπό να κυκλοφορήσει δύο μοντέλα SUV έως το 2026. Το πρώτο από αυτά βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη καθώς αναπτύσσεται με τον κωδικό Type 132 και αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2022. Μάλιστα για το συγκεκριμένο μοντέλο η φίρμα έχει ξεκινήσει ήδη την teaser καμπάνια δείχνοντας κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα φέρει μαζί του.
 

Πιθανότατα θα ονομάζεται Lambda

Ένα από τα στοιχεία που δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, προς ώρας, είναι η τελική ονομασία που θα έχει. Σύμφωνα ωστόσο με νέες πληροφορίες που προέρχονται από το εξωτερικό το όνομα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Lotus θα είναι «Lambda» (Λάμδα). Ίσως μέσω αυτής της επιλογής η εταιρεία να θέλει να συνδυάσει την ιστορικότητα που θα έχει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το πρώτο γράμμα της ονομασίας της, στην ελληνική βέβαια προέλευσή του.
 

Τεχνολογίες αιχμής 

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την ονομασία του αυτοκινήτου, το επερχόμενο SUV αναμένεται να έχει μπόλικη τεχνολογία επάνω του. Μεταξύ άλλων θα είναι εξοπλισμένο με LIDAR που θα παίξει κρίσιμο ρόλο στις τεχνολογίες ευφυούς κίνησης του οχήματος. Παράλληλα το μοντέλο στο κάτω μέρος του μπροστινού προβόλου θα εξοπλίζεται με ενεργούς αεραγωγούς. Κάθε άνοιγμα θα έχει εξάγωνη μορφή και θα χωρίζεται σε έξι τριγωνικά επί μέρους κομμάτια τα οποία μπορούν να ανοιγοκλείνουν. Πιθανότατα το στοιχείο αυτό που ονομάζει η Lotus ως «αναπνοή» συμβάλει στην καλύτερη ψύξη της μπαταρίας και του κινητήρα, αλλά και στην αεροδυναμική.
 

Έως 750 ίππους και 650 χλμ. αυτονομία 

Από κει και πέρα, οι λεπτομέρειες για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lotus είναι ελάχιστες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ενώ τα μεγέθη των μπαταριών θα κυμαίνονται από 92 έως 120 κιλοβατώρες, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία θα χρησιμοποιούν το πιο προηγμένο σύστημα φόρτισης 800 βολτ. Φημολογείται μάλιστα πως η Lotus Lambda θα φορτίζει την μπαταρία της από άδεια έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά. Το νέο μοντέλο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα Lotus Premium λέγεται πως θα διαθέτει μέγιστη αυτονομία 650 χιλιομέτρων. Αναφορικά με την ισχύ οι πληροφορίες αναφέρουν πως προγραμματίζονται δύο εκδόσεις. Μία με ένα ηλεκτροκινητήρα και συνολική ισχύ περίπου 590 ίππων και μέγιστη ροπή περίπου 700 Nm και μία πιο ισχυρή με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 750 ίππων και μέγιστη ροπή 1.100 Nm.
 

Τιμή περίπου από 80.000 ευρώ

Κλείνοντας να πούμε πως το νέο SUV αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις της Lotus, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποί της. Η εταιρεία σχεδιάζει να τριπλασιάσει τις πωλήσεις σε 5.000 μονάδες. Όσον αφορά την τιμή, θα μπορούσε να ξεκινήσει από τις 80.000 ευρώ περίπου.  Συνέχεια του άρθρου >>>
ELASTIKA 2024
moto