Το νέο πρωτότυπο της κορεατικής μάρκας πρόκειται για ένα φορτηγό με τεχνολογία κυψέλων καυσίμου.

Tο μεγάλο παρμπρίζ περιβάλλεται από ένα ψηφιακό πλαίσιο.

Με κυψέλες καυσίμου το Hyundai HDC-6 Neptune

1.581 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2019)

Η τεχνολογία κυψέλων καυσίμου δεν απασχολεί μόνο το συμβατικά αυτοκίνητα, αλλά θα μεταφερθεί και στα μεγαλύτερα οχήματα. Ένα από αυτά θα παρουσιάσει η Hyundai σε λίγες ημέρες, για το οποίο δημοσίευσε και teaser εικόνες.

Το νέο πρωτότυπο της κορεατικής μάρκας πρόκειται για ένα φορτηγό με τεχνολογία κυψέλων καυσίμου το οποίο έχει λάβει την ονομασία HDC-6 Neptune, προερχόμενη από τον ρωμαϊκό θεό των θαλασσών, αντίστοιχο με τον Ποσειδώνα της ελληνική μυθολογίας.
 
Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές πληροφορίες, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι το πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στις 29 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια της έκθεσης επαγγελματικών οχημάτων «North American Commercial Vehicle Show», θα έχει τολμηρή σχεδίαση η οποία ωστόσο αντλεί έμπνευση από τον τομέα του σιδηρόδρομου της δεκαετίας του 1930!
 
Το ιδιαίτερο σχεδιαστικό μοτίβο που θα ακολουθήσει το φορτηγό θα παρεισφρήσει και στη καμπίνα. Μάλιστα όπως μπορούμε να δούμε από την εικόνα το μεγάλο παρμπρίζ περιβάλλεται από ένα ψηφιακό πλαίσιο. Η κορεατική μάρκα δεν είπε τίποτα για αυτό, όμως φαίνεται πως στο κάτω τμήμα υπάρχει ένα σύστημα ψηφιακών οργάνων και ένα σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, ενώ στο πάνω μέρς εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με το φορτηγό. Η αριστερή και η δεξιά πλευρά του πλαισίου έχουν ενσωματωμένες οθόνες για τους ψηφιακούς καθρέφτες.    
 
Μπορούμε επίσης να δούμε ένα τιμόνι με τρεις ακτίνες, ένα head-up display, αλλά και ένα αποθηκευτικό χώρο. Από την εικόνα φαίνεται πως υπάρχει να μοναδικό κάθισμα επιβατών το οποίο μπορεί προφανώς να μετατραπεί σε κρεβάτι ή καναπέ.
 
Περισσότερα για το νέο πρωτότυπο φορτηγό Hyundai HDC-6 Neptune θα γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες, μείνετε συντονισμένοι.  

Toyota
test center