Σε κάθε φωτιστικό σώμα του Astra έχουν ενσωματωθεί 8 LED, τα οποία προσαρμόζονται συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, μέσω της κάμερας Opel Eye.

Με νέα φώτα IntelliLux LED το νέο Astra

3.229 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/5/2015

Στην επόμενη γενιά του το Astra θα ενσωματώνει νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα, τα IntelliLux LED.

 
Το νέο Opel Astra αναμένεται να κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στις 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 27 του ίδιου μήνα.

Στην επόμενη γενιά του, το Astra θα ενσωματώνει μια νέας τεχνολογίας φωτιστικά σώματα τα οποία θα είναι πρωτοποριακά για την μικρομεσαία κατηγορία. Έτσι το νέο Astra φέρει το επαναστατικό IntelliLux LED matrix light, σύστημα το οποίο προσφέρει αντιθαμβωτική μεγάλη σκάλα φώτων για πρώτη φορά στην κατηγορία.
Σε κάθε φωτιστικό σώμα του Astra έχουν ενσωματωθεί 8 LED, μέσω των οποίων προσαρμόζεται συνεχώς το μήκος και η κατανομή της δέσμης ανάλογα με τις συνθήκες κυκλοφορίας, μέσω της κάμερας Opel Eye.
Όταν ο φωτισμός δεν είναι επαρκής, δηλαδή σε σκοτεινό επαρχιακό δίκτυο, τότε η μεγάλη σκάλα ενεργοποιείται αυτόματα.

Οι προβολείς IntelliLux LED έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής συγκριτικά με τους αλογόνου και xenon κι αυτό γιατί δεν χρειάζονται μηχανικές κινήσεις μέσα στον προβολέα (τα ανεξάρτητα τμήματα LED ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με τις συνθήκες), κάτι που επίσης συμβάλλει στην αυξημένη αντοχή. Ακόμα ένα όφελος είναι πως το μικρό μέγεθος των λαμπτήρων LED δεν απαιτεί μεγάλο φωτιστικό σώμα, επιτρέποντας έτσι στους σχεδιαστές να σχεδιάζουν ότι σχήμα φωτιστικού σώματος επιθυμούν.