Αν μπει όριο 100 στην εθνική, θα το ακολουθεί κανείς;

13.991 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2021)

Στην Ευρώπη το δοκιμάζουν λόγω κατανάλωσης και ρύπων. Στην Ελλάδα όμως, αν μειώσουν τα όρια στα 100 χλμ./ώρα στην εθνική, θα ασχοληθεί κανείς;

Δείτε ΕΔΩ το θέμα και σε μορφή περιοδικού!

Χαμηλότερα όρια ταχύτητας σημαίνουν χαμηλότερη κατανάλωση. Και χαμηλότερη κατανάλωση σημαίνει λιγότεροι ρύποι, που με τη σειρά τους, μεταφράζονται σε καλύτερο περιβάλλον. Αν μειωθούν όμως τα όρια στην Εθνική, ποιός θα ασχοληθεί;

Στην Ευρώπη αρχίζουν οι δοκιμές με τα χαμηλότερα όρια. Από τα 120 στα 100 η μείωση είναι 17% στην ταχύτητα, είναι όμως σχεδόν 33% στην ισχύ που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να κινείται, και άρα ένα τρίτο κάτω στην κατανάλωση και τους ρύπους. Η διαφορά αναμένεται μεγάλη.

Οι οπαδοί της ιδέας θεωρούν πως η διαφορά στην διάρκεια μιας διαδρομής δεν θα είναι μεγάλη. Κάθε μία ώρα ταξιδιού αυξάνεται περίπου 7 λεπτά, λένε, και έτσι με εξαίρεση το κοντέρ, οι οδηγοί δεν θα νιώσουν πως κινούνται πιο αργά.

Λένε επίσης, πως το όφελος στο κόστος καυσίμου θα κάνει την μειωμένη ταχύτητα πιο εύκολα αποδεκτή, και παραθέτουν παραδείγματα που δείχνουν μέχρι και 30 λεπτά λιγότερα για κάθε ευρώ που αλλιώς θα πληρωνόταν σε καύσιμο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto