• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

«Kόφτης» στα 180 χλμ./ώρα σε όλα τα Volvo

2.615 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/5/2020

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχωρά η Volvo θέλοντας να μειώσει δραματικά τα ατυχήματα που συμβαίνουν λόγω υπερβολικής ταχύτητας. Εσείς συμφωνείτε;


H Volvo αυτή την στιγμή προσφέρει αρκετά μοντέλα της με μέγιστο όριο ταχύτητας τα 250 χλμ./ώρα αλλά από εδώ και στο εξής, αυτή η τακτική θα ανήκει στο παρελθόν καθώς, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, η εταιρεία θα οριοθετεί την μέγιστη τελική ταχύτητα των μοντέλων της παγκοσμίως στα 180 χλμ./ώρα.

Η Volvo παραδέχεται ότι αυτή η απόφαση είναι αρκετά αμφιλεγόμενη αλλά υποστηρίζει πως έπρεπε να την πάρει για να μειώσει τα ατυχήματα που σχετίζονται με την υπερβολική ταχύτητα. Η εταιρεία μάλιστα θα προσφέρει την δυνατότητα στους πελάτες της να αγοράσουν το Care Key, ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους γονείς να οριοθετήσουν την μέγιστη τελική ταχύτητα την οποία μπορεί να αναπτύξει το παιδί τους, όταν αυτό κάνει τα πρώτα του χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά μέρη στην γη όπου είναι νόμιμο να αναπτύξεις ταχύτητα άνω των 180 χιλιομέτρων. Εξαίρεση αποτελούν κάποια τμήματα της Autobahn στην Γερμανία και ίσως οι δρόμοι του Isle of Man. Φυσικά, το όριο ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα θα αποτρέψει αρκετούς οδηγούς από το να βάλουν τα νέα τους Volvo στην πίστα.

Η μείωση της ανώτατης ταχύτητας είναι ένα μέρος του σχεδίου Safety Vision της μάρκας που έχει ως στόχο «να μην σκοτώνεται ή να μην τραυματίζεται σοβαρά κανείς μέσα σε καινούριο Volvo».
 

Tags: VOLVO
 
Σχολιάστε την είδηση 2 σχόλια