• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ποιοτικό στην κατασκευή και μοντέρνο στη σχεδίαση είναι το εσωτερικό του Kia Rio.

Δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας ωστόσο σε καλύπτει με την ποιότητα και την εργονομία του το εσωτερικό της Skoda Fabia.

Ποιοτικό και μοντέρνο το εσωτερικό του Hyundai i20. Μας αρέσει που η θήκη στην κεντρική κονσόλα έχει καπάκι που κλείνει και κρύβεις πρόχειρα κάτι.

Λιτό στη σχεδίαση, αλλά ποιοτικό στην κατασκευή του και εργονομικό το εσωτερικό SΕΑΤ Ibiza.

Το VW Polo διαθέτει ένα από τα ποιοτικότερα και με καλή συναρμογή ταμπλό στην κατηγορία.

Εσωτερικό – Χώροι: Ποιοτικό το Polo, ευρύχωρη η Fabia, λειτουργικό το i20, μοντέρνο το Rio και λιτό το Ibiza

74.551 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/3/2014

Μεταξύ των εσωτερικών των 5 μοντέλων, ξεχωρίζει αυτό του VW Polo εκεί όπου κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η πολύ προσεγμένη ποιότητα, η οποία έγκειται κυρίως στη στιβαρή συναρμολόγηση των επιμέρους επιφανειών. Στο κομμάτι των υλικών, εάν ο αγοραστής επιλέξει την αρχική έκδοση, λαμβάνει το ταμπλό με το σκληρό πλαστικό, το οποίο δεν φθάνει στα ίδια επίπεδα με το αφρώδες υλικό που «ντύνει» το ταμπλό των άλλων εξοπλιστικών εκδόσεων του μοντέλου. Καλή είναι και η εργονομία. 

Αντίστοιχος σε ποιότητα και εργονομία είναι και ο θάλαμος του Kia Rio, το οποίο διαθέτει επιπλέον νεανική και μοντέρνα σχεδίαση. Ξεχωρίζουμε τους αεροπορικού τύπου διακόπτες στην κεντρική κονσόλα, ωστόσο θα θέλαμε η θήκη στο ταμπλό να μην είναι τετράγωνη, αλλά ορθογώνια ώστε να τοποθετείται πιο εύκολα ένα σύγχρονο smart phone.

Στη Fabia, ο θάλαμος των επιβατών διακρίνεται για την πολύ καλή εργονομία και τη στιβαρή συναρμογή των επιμέρους τμημάτων του, ωστόσο από πλευράς διακόσμου είναι κάπως μουντός και αρκετά συντηρητικός. 

To ταμπλό του Hyundai i20 από την άλλη διαθέτει λιτή εικόνα και σχεδίαση, αλλά η ποιότητα κατασκευής παραμένει σε καλά επίπεδα. Η εργονομία δεν προβληματίζει και ο εξοπλισμός είναι πλήρης.

Τέλος, καλό σε ποιότητα είναι και το εσωτερικό του SEAT Ibiza, με αρκετές αποθηκευτικές θέσεις, ωστόσο θα το θέλαμε λίγο πιο ζωντανό ώστε να ταιριάζει με την νεανική εξωτερική εικόνα. Τα νέα χειριστήρια στο ηχοσύστημα έχουν εξαλείψει τα όποια εργονομικά λάθη του παρελθόντος και πλέον η λειτουργία του είναι εύκολη.