Μεταχειρισμένο τώρα σε τιμή χρυσού, θα το πουλήσεις «αύριο» για... φύκι!

Μεταχειρισμένο τώρα σε τιμή χρυσού, θα το πουλήσεις «αύριο» για... φύκι!

23.190 Επισκέψεις στο άρθρο (17/4/2023)

Τα μεταχειρισμένα ακρίβυναν μέχρι και 25%! Μήπως είναι πιο λογικό να πας σε καινούργιο, αφού η αγορά έχει κατακλυστεί από «σαπάκια» εισαγωγής με γυρισμένα χιλιόμετρα που τώρα θα τα πληρώσεις μια περιούσια και θα χάσουν τάχιστα την αξία τους;

Ετοιμοπαράδοτο μεν, αλλά έχει παγίδες το μεταχειρισμένο!

Τα μεταχειρισμένα στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν ακριβά, όμως τώρα οι τιμές είναι πραγματικά αστείες. Ποιος ο λόγος να προτιμήσεις ένα μεταχειρισμένο -αμφιβόλου ποιότητας- σε τέτοια τιμή;

Η ελληνική αγορά είναι μικρή, και ο Έλληνας οδηγός συνηθίζει να κρατάει το αυτοκίνητό του μέχρι να πεθάνει (το αυτοκίνητο). Δεν είναι περίεργο λοιπόν που η αγορά μεταχειρισμένου είναι μικρή και τα αυτοκίνητα δεν φτάνουν. Οπότε και έχουμε την εισαγωγή μεταχειρισμένων να καλύπτει τη ζήτηση, και οι τιμές παραμένουν έτσι υψηλές.

Όμως, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Βλέπεις τα μεταχειρισμένα εισαγωγής, μέχρι πρότινος, τα αγόραζαν «μπιρ παρά» και τα μοσχοπουλούσαν στην Ελλάδα. Η χώρα μας βλέπεις έχει την ατυχία να δέχεται για «καινούργια» αυτά που οι άλλες χώρες πουλάνε για παλιά.

Όταν όμως η αγορά καινούργιου βρίσκεται σε κρίση λόγω της έλλειψης ημιαγωγών από τους οποίους φτιάχνονται τα «τσιπάκια» που ελέγχουν τόσα πράγματα στα αυτοκίνητα, το μεταχειρισμένο ακριβαίνει. Ο κορονοϊός βλέπεις μείωσε τις παραγγελίες για τσιπάκια, οι βιομηχανίες σταμάτησαν την παραγωγή, και όταν βγήκαμε από την πανδημία και οι παραγγελίες έπεσαν μαζεμένες, η παραγωγή απλά δεν φτάνει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Συνέχεια του άρθρου >>>
NEO PROACE
skoda