Volkswagen Polo (+video)

177.995 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2018)
Volkswagen Polo (+video)
5 Φωτογραφίες »

Πολύ καλή συμπεριφορά αλλά και καλή επίδοση πέτυχε το νέο Volkswagen Polo με τον 1.000άρη TSI κινητήρα των 115 ίππων. Το Polo έδωσε από τις δοκιμές του ακόμα στο τεστ υποσχέσεις σε μεγάλες ταχύτητες, με την επίδοσή του να το κατατάσσει στα καλύτερα μικρά στο συγκεκριμένο τεστ.

79 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Λίγο η καλή του αίσθηση, λίγο το ότι «ζεσταθήκαμε» εμείς, φτάσαμε στην πρώτη απόπειρα του elk test με κάτι λιγότερο από 79 χλμ./ώρα. Το Polo «τρόμαξε» περισσότερο από εμάς και με βίαιη εμπλοκή στο ESP προσπάθησε να ανακόψει την πορεία του χωρίς όμως να το καταφέρνει.

73 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Μετά από αρκετές επιτυχημένες επαναλήψεις κοντά στα 72 χλμ./ώρα, ανεβάσαμε την ταχύτητα εισόδου λίγο πριν την πρώτη απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, στα 73 χλμ./ώρα. Αυτά ήταν και τα χιλιόμετρα του γερμανικού μικρού για το elk test. Καμία τάση πλεύσης εδώ, απόλυτη σταθερότητα και υπάκουο με το τιμόνι του στις 3 στροφές, το Polo τα καταφέρνει άξια στο elk test με αυτά τα χιλιόμετρα.

74 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Έχοντας βρει το όριο στα 73 χλμ./ώρα, ανεβάσαμε λίγο παραπάνω από τα 74 χλμ./ώρα. Εδώ οι μεταφορές βάρους και η ταλάντωση, επηρέασαν την συμπεριφορά του μέσα στο τεστ και κυρίως στο τελείωμα της διαδικασίας όταν έπρεπε να «επιστρέψει» στη λωρίδα του. Εκεί, είχε υπερστροφική διάθεση με αποτέλεσμα να ρίξει την τελευταία εσωτερική κορίνα του τεστ, αποτυγχάνοντας.

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Πολύ καλή η συμπεριφορά του στα χιλιόμετρα που «πέρασε» το τεστ. Η υπερστροφή στην 4η στροφή (επαναφορά στην λωρίδα του), του «έκοψε» το επιτυχές πέρασμα και με 74 χλμ./ώρα.
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Αισθητή η εμπλοκή του ESP και σε εμάς με περισσότερα από τα «ιδανικά» χιλιόμετρα, όμως δεν είχε έντονες κλίσεις. Γενικά δεν νιώσαμε καθόλου άβολα με τα 73 χλμ./ώρα του Polo κατά την δοκιμασία.
 

Σελίδα 1Elk Test σε 12+2 μικρά (+videos)
Σελίδα 2Πως γίνεται το Elk Test
Σελίδα 3Ford Fiesta (+video)
Σελίδα 4Hyundai i20 (+video)
Σελίδα 5Peugeot 208 (+video)
Σελίδα 6SEAT Ibiza (+video)
Σελίδα 7Skoda Fabia (+video)
Σελίδα 8Toyota Yaris (+video)
Σελίδα 9Volkswagen Polo (+video)
Σελίδα 10Citroen C3 (+video)
Σελίδα 11Kia Rio (+video)
Σελίδα 12Nissan Micra (+video)
Σελίδα 13Opel Corsa (+video)
Σελίδα 14Renault Clio (+video)
Σελίδα 15Νέο Peugeot 208
Σελίδα 16Νέο Renault Clio
Σελίδα 17Super και το νέο 208, από άλλο πλανήτη το Fiesta
Σελίδα 18Πίσω από τις κάμερες
BRIDGESTONE TURANZA 6
moto