3 φωτογραφίες »

Από την κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου πλέον αλλάζεις τις ρυθμίσεις του ίδιου του αυτοκινήτου, έχεις ένα σύστημα πλοήγησης να σε καθοδηγεί, συνδέεις το κινητό σου τηλέφωνο και μιλάς με τα χέρια στο τιμόνι

Top infotainment: Οι μάρκες που «χαζεύεις» με τις οθόνες τους

198.355 Επισκέψεις στο άρθρο (23/3/2020)

Συγκρίνουμε και αξιολογούµε τα συστήµατα infotainment δέκα δηµοφιλών εταιρειών. Δείτε που ξεχωρίζει και τι highlight έχει το καθένα, τα apps και την συνδεσιµότητα µε τα οποία θα κερδίσουν τη νέα γενιά, αλλά και τα σηµεία στα οποία µπορεί να βελτιωθεί.


Στην ψηφιακή εποχή που βρισκόμαστε εδώ και λίγα χρόνια, τα πάντα αλλάζουν με γρήγορους ρυθμούς  και η εξέλιξη στον τεχνολογικό τομέα είναι ραγδαία. Πριν 10 χρόνια, λέξεις όπως ευρυζωνικότητα, συνδεσιμότητα, hot-spot, απομακρυσμένος έλεγχος κ.λπ., αποτελούσαν θέματα σε ακαδημαϊκές διαλέξεις. Στο σήμερα είναι λέξεις και έννοιες καθημερινές, που τις γνωρίζουν τα παιδιά από την σχολική ηλικία. Βλέπετε λίγο το διαδίκτυο, ακόμα περισσότερο τα «έξυπνα» κινητά και η αθρόα εισροή διάφορων γκάτζετ στην καθημερινότητά μας είναι γεγονός και αναπόσπαστο κομμάτι της.

Η συγκεκριμένη τάση δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους τους κατσκευαστές αυτοκινήτων, που επένδυσαν σε αυτή την τάση και ενσωμάτωσαν στα μοντέλα τους, συστήματα πολυμέσων -ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, με σκοπό την μεγαλύτερη άνεση και βοήθεια στον οδηγό και τους επιβάτες. Πλέον τα παλιά κλασσικά ραδιόφωνο με τους περιστροφικούς διακόπτες και τα λιγοστά κουμπάκια έδωσαν τη θέση τους στα συστήματα infotainment. Έτσι από το ίδιο σημείο του αυτοκινήτου, δηλαδή την κεντρική κονσόλα, αλλάζεις τις ρυθμίσεις του ίδιου του αυτοκινήτου, έχεις ένα σύστημα πλοήγησης να σε καθοδηγεί, συνδέεις το κινητό σου τηλέφωνο και μιλάς με τα χέρια στο τιμόνι, ενώ σε μερικά, πιο σύγχρονα συστήματα μπορείς να μπεις στο internet, να δημιουργήσεις ένα  wifi hot spot, να κατεβάσεις μέχρι και εφαρμογές. 

Το Mega Test Infotainment
Για κάποιους αυτή η εξέλιξη αποτελεί ευχάριστη πρόκληση, για άλλους όμως και βάσανο… Γι αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ένα μεγάλο τεστ, αξιολογώντας τα Infotainment των πιο δημοφιλών εταιρειών στην Ελλάδα, εστιάζοντας περισσότερο στις δυνατότητες και τα features που προσφέρουν και όχι τόσο στην εργονομία και το χειρισμό, καθώς όποιο και αν επιλέξετε, ακόμα και δύσχρηστο να είναι, με τον καιρό θα εξοικειωθείτε μαζί του.

Οι τομείς λοιπόν που θα μας απασχολήσουν είναι οι δυνατότητες χειρισμού των συστημάτων αυτών, από τα απλά στοιχεία όπως το ραδιόφωνο, μέχρι και σύνδεσης με smartphone ή την ευκολία πλοήγησης, καθώς και η χρηστικότητα των infotainment, αλλά και τι λειτουργίες μπορείτε να κάνετε μέσω αυτών.
 
Πριν ξεκινήσετε όμως την ανάγνωση, να σημειώσουμε κάτι σημαντικό: κάθε εταιρεία προσφέρει στο κάθε μοντέλο τουλάχιστον 3 διαφορετικά συστήματα πολυμέσων, για αυτό η όποια σύγκριση δεν πρέπει να γίνεται μεταξύ μοντέλων, αλλά ανάμεσα σε επίπεδο εξοπλισμού, δηλαδή αν είναι η βασική, η μεσαία, ή η πλούσια έκδοση.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center