Το παιδί δεν θα πρέπει να φοράει χοντρά ρούχα, ώστε οι ζώνες ασφαλείας του παιδικού καθίσματος να προσαρμόζονται σωστά στο σώμα του.

Τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες τοποθέτησης του καθίσματος που δίνει ο κατασκευαστής και δεν πετάμε ποτέ το σχετικό φυλλάδιο.

Είτε πρόκειται για βρέφος είτε για παιδί έως και 18 κιλά (περίπου 4 χρόνων) θα πρέπει να κάθονται πάντα στις πίσω θέσεις σε ειδικό κάθισμα που κοιτάζει ανάποδα.

Χρήσιμες πληροφορίες

28.612 Επισκέψεις στο άρθρο

•  Εφόσον επιλέξουμε να τοποθετήσουμε το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στη θέση του συνοδηγού, θα πρέπει απαραίτητα να απενεργοποιήσουμε τον αντίστοιχο αερόσακο.
•  Τηρούμε κατά γράμμα τις οδηγίες τοποθέτησης του καθίσματος που δίνει ο κατασκευαστής και δεν πετάμε ποτέ το σχετικό φυλλάδιο. Μία λανθασμένη τοποθέτηση μπορεί να έχει επικίνδυνα επακόλουθα για την ασφάλεια του παιδιού μας.
•  Το σύστημα ISOfix του ενός καθίσματος δεν είναι κατ ανάγκη συμβατό με το κάθισμα άλλη ομάδας ακόμα και του ίδιου κατασκευαστή. Εφόσον θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη βάση ISOfix συνδυαστικά με περισσότερα του ενός καθίσματα, θα πρέπει να έχουμε βεβαιωθεί εκ των προτέρων για τη μεταξύ τους συμβατότητα.
•  Προσέχουμε το παιδί να μην έρχεται σε σωματική επαφή με τα μεταλλικά μέρη του καθίσματος, τα οποία μπορεί να υπερθερμανθούν κατά την έκθεση του αυτοκινήτου στον ήλιο και να του προκαλέσουν εγκαύματα. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
test center