Εφόσον βρίσκεται παιδί στο πίσω κάθισμα θα πρέπει να απενεργοποιήσετε μέσω του διακόπτη το άνοιγμα των πορτών από μέσα.

Οι προστατευτικές μεμβράνες στα τζάμια του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την προστασία των παιδιών από την ηλιακή ακτινοβολία.

Παιχνίδι για το καλό όλων!

28.632 Επισκέψεις στο άρθρο

Η ηρεμία του παιδιού σας στο αυτοκίνητο είναι μι αwin-win κατάσταση. Αρχικά όσο το παιδί σας είναι ήρεμο θα μπορείτε και εσείς απερίσπαστα να συγκεντρωθείτε στη δρόμο μπροστά σας. Από την άλλη αν το παιδί είναι ανήσυχο, κλαίει ή φωνάζει, πέρα από την αδυναμία συγκέντρωσης, είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει και σε εσάς μια νευρικότητα, η οποία είναι εχθρός της ασφαλής οδήγησης.

Μια καλή λύση είναι να βρείτε τρόπους να κρατάτε το παιδί σας απασχολημένο με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο για το ίδιο. Και τι πιο ευχάριστο για ένα παιδί από το να παίζει; Μάλιστα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού οι ειδικοί συστήνουν διάφορα παιχνίδια που μπορείτε να εφαρμόσετε κατά την παραμονή σας στο αυτοκίνητο.

Παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία
Σε παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορείτε να τα βάλετε να σας περιγράψουν τι σχέδια έχουν τα σήματα ή να σας λένε τι χρώμα είναι τα αυτοκίνητα γύρω σας. Για τα παιδιά του άνω άκρου της προσχολικής ηλικίας μπορείτε να βάλετε μια λέξη στο μυαλό σας και να τους πείτε να προσπαθήσουν να τη μαντέψουν κάνοντάς σας ερωτήσεις. 

Σε παιδιά σχολικής ηλικίας θα χρειαστείτε κάτι πιο περίπλοκο σίγουρα, καθώς πλέον και περισσότερες παραστάσεις έχουν και μεγαλύτερη αντίληψη. Μπορείτε να τα βάλετε να μετρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα μπορούν μέσα σε ένα λεπτό ή να λέτε μία λέξη και τα παιδιά να πρέπει να βρίσκουν ένα τραγούδι που την περιέχει.

Παιδικές κλειδαριές και κλειδωμένα πίσω παράθυρα
Σε όλα τα αυτοκίνητα υπάρχει ένας μικρός διακόπτης στις πίσω πόρτες που απενεργοποιεί το άνοιγμά τους από μέσα. Έτσι ένα παιδί δεν μπορεί να ανοίξει σε ανύποπτο χρόνο την πόρτα και να προκαλέσει ατύχημα ή τραυματισμό. Επίσης σε αυτοκίνητα με πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, ο οδηγός πρέπει να απενεργοποιεί τη λειτουργία τους από τον κεντρικό διακόπτη που υπάρχει δίπλα στον αντίστοιχο διακόπτη του οδηγού για ευνόητους λόγους. 

Οι προστατευτικές μεμβράνες δεν είναι μόστρα!
Οι προστατευτικές μεμβράνες στα τζάμια του αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά χρήσιμες τόσο για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, όσο και για να δημιουργεί ένα ευχάριστο και δροσερό περιβάλλον στο παιδί ενώ βρίσκεται στο αμάξι. Παράλληλα αποτελεί και ένα είδος προστασίας για τη μητέρα και το παιδί καθώς σε κάποια σύγκρουση δεν αφήνουν τα θρυμματισμένα κρύσταλλα να πεταχτούν στα μάτια των επιβατών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

peugeot
NISSAN