Μείωση πωλήσεων στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

2.553 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2019)

Αρνητικό ήταν το πρόσημο των συνολικών πωλήσεων που σημειώθηκαν στην Ευρώπη τον Ιανουάριο με τις περισσότερες εταιρείες να πουλούν αρκετά λιγότερα αυτοκίνητα. Υπήρχαν πάντως και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.

Σημαντικά μειωμένες ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ε.Ε τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2018, σύμφωνα με τον ACEA. Συνολικά οι πωλήσεις έφτασαν τα 1,23 εκατ. αυτοκίνητα σε σχέση με τα 1,25 εκατ. αυτοκίνητα που πωλήθηκαν τον Ιανουάριου του περασμένου έτους.

Οι μάρκες που παρουσίασαν την μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων ήταν η Porsche με 50%, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στα πιο αυστηρά NEDC τεστ εκπομπών ρύπων που έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αλλες εταιρείες που είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται δραματικά είναι η Alfa Romeo με μείωση που έφτασε το 35%, η Nissan με 25%, η Fiat με 20% και η Audi με 17%, ενώ μονοψήφια ήταν η μείωση που σημείωσαν μια σειρά από εταιρείες όπως η Renault, η Land Rover, η Ford, η Opel, η Toyota και η VW.
 
Η μείωση σημειώθηκε σε όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία με τον Michael Dean, ειδικό αναλυτή στο Bloomberg να αναφέρει πως:«Η ζήτηση αυτοκινήτων στην Ε.Ε έχει φτάσει ήδη στην κορυφή».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως αρκετές ήταν οι εταιρείες που σημείωσαν αύξηση των πωλήσεων τους. Για παράδειγμα η Volvo είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 21%, η DS κατά 14%, η Dacia κατά 13% ενώ ακολούθησαν η SEAT (6,5%), η smart (6,3), η MINI (3,7%), η Citroen (2,8), η Kia (2,2%) και η Jaguar (1,6%).
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto