Τιμή από: A Sedan A160d 25.200 ευρώ

Τιμή από: CLA 180 32.250 ευρώ

Mercedes A-Class Sedan Vs Mercedes CLA

77.094 Επισκέψεις στο άρθρο (1/2/2020)

Σεντάν ή 4θυρο κουπέ; Τόσο η Α-Class Sedan όσο και η CLA βασίζονται στη σειρά A-Class. Ποια είναι όμως τα κοινά και ποια τα διαφορετικά στοιχεία που τους «επιτρέπει» να διαγράφουν παράλληλη πορεία στην αγορά;


H Mercedes έχει ρίξει στην αρένα των μικρομεσαίων τη νέα Α-Class σε σεντάν ενώ ταυτόχρονα διαθέτει τη 4θυρη με κουπέ λογική CLA. Παρά τα κοινά χαρακτηριστικά πρόκειται για 2 διαφορετικές προτάσεις που συμπληρώνουν με διαφορετικό τρόπο την γκάμα του μοντέλου που ξεκίνησε με την χάτσμπακ εκδοχή και θα συμπληρωθεί με την crossover έκδοση GLA. 

Πιο δυναμική η CLA, πιο Mercedes η A-Class Sedan
Φαινομενικά οι διαφορές είναι συγκεκριμένες και απόλυτα εμφανείς περισσότερο στο πίσω μέρος των αμαξωμάτων. To 4θυρο κουπέ CLA της Mercedes στην τελευταία του γενιά (σ.σ. παρουσιάστηκε αργότερα από την Α-Class Sedan) εκφράζει ένα πιο δυναμικό αισθητικό προφίλ εκεί με επιρροές από την μεγαλύτερη CLS  ενώ στο εμπρός μέσω της πιο δυναμικής σχεδίασης των φωτιστικών της σωμάτων. Η A-Class Sedan αντίθετα δεν παραπέμπει σε κανένα άλλο μοντέλο της εταιρείας, με το πίσω μέρος της να διαθέτει ένα πιο συμβατικό προφίλ που δένει αρμονικά με την δυναμική του εμπρός μέρους. Η αεροδυναμική είναι κορυφαία και στα δύο μοντέλα με Cd=0,22 για την A-Class Sedan και Cd=0,23 για την CLA. 

Μεγαλύτερη η CLA
Είναι και η διαφορά στις διαστάσεις βέβαια που παίζει το ρόλο της δημιουργώντας «χώρο» ανάμεσα σε αυτές τις 2 αλλά και στις υπόλοιπες προτάσεις της Mercedes. Η CLA έχει μήκος 4.688 χλστ. και πλάτος 1.830 έναντι των 4.549 χλστ. μήκους και 1.796 χλστ. πλάτους της Α-Class Sedan, με το μεταξόνιο να είναι ίσο στα 2.729 χλστ. για όλες τις εκδόσεις ανεξαιρέτως της A-Class (σ.σ συμπεριλαμβανομένων των CLA Shooting Brake και της GLA).

Entry level στα 4θυρα σεντάν της Mercedes η φθηνότερη Α-Class Sedan
Η Α-Class Sedan είναι αυτή τη στιγμή η entry level 4θυρη πρόταση στην γκάμα της Mercedes με τιμές που ξεκινούν από τα 25.200 ευρώ (A160d).

Η CLA ως πιο ιδιαίτερη πρόταση ξεκινά από τα 32.250 ευρώ (CLA 180) με τη διαφορά στην τιμή ανάμεσα στις ίδιες εκδόσεις των μοντέλων να διαμορφώνεται από τα 790 (A250 4MATIC και CLA 250 4MATIC) έως και τα 8.780 ευρώ (A200 d Auto και CLA 200 d Auto) πάντα με ακριβότερη την CLA.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
moto