Mercedes EQE SUV: Ευρύχωρη, φουλ στα γκάτζετ & με τον δικό της... ήχο!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes EQE SUV: Ευρύχωρη, φουλ στα γκάτζετ & με τον δικό της... ήχο!

3.851 Επισκέψεις στο άρθρο (30/11/2022)

Χώρους γηπέδου, τελευταίας τεχνολογίας συστήματα, απόδοση έως 408 άλογα και αυτονομία μέχρι 590 χιλιόμετρα προσφέρει το νέο ηλεκτρικό crossover της Mercedes.

Αυτοκίνητο είναι αυτό ή διαστημόπλοιο;

Έχουν περάσει λίγες μόνο εβδομάδας από την στιγμή που η Mercedes προχώρησε στην αποκάλυψη της νέας EQE SUV θέλοντας να επεκτείνει ακόμη περισσότερο την ηλεκτρική της γκάμα. Γιατί όμως η Mercedes ένιωσε την ανάγκη να κατασκευάσει άλλο ένα ηλεκτρικό SUV δίπλα στην EQS SUV; Η εταιρεία με έμβλημα το αστέρι απαντά δηλώνοντας ότι η EQE SUV είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα μοντέλα της κατηγορίας του αλλά την ίδια στιγμή είναι πιο compact από την EQE σεντάν χάρη στο μικρότερο κατά 9 εκατοστά μεταξόνιό του. Ας δούμε τα 5 πράγματα που την κάνουν να ξεχωρίζει.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ευρύχωρη, αεροδυναμική αλλά και σβέλτη μέσα στην πόλη

Ξεκινώντας από τις διαστάσεις της Mercedes EQE SUV, το ηλεκτρικό SUV έχει μήκος 4.863 χλστ., πλάτος 1.940 χλστ., ύψος 1.686 χλστ. και μεταξόνιο 3.030 χλστ., το οποίο βοηθά το μοντέλο να προσφέρει ευρυχωρία στο εσωτερικό και άνεση στους επιβάτες. Σε ότι αφορά το βάρος της ανέρχεται στα 2.600 κιλά. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 520 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση και 1.675 λίτρα, όταν αυτά πέσουν.

Επίσης, χάρη στο μεταξόνιο των 3.030 χιλιοστών και την εξελιγμένη του ανάρτηση (διπλά ψαλίδια μπροστά – πολλαπλών συνδέσμων πίσω), η EQE SUV μπορεί να κινηθεί με άνεση μέσα στην πόλη, ενώ το αυτοκίνητο έχει την δυνατότητα να αυξήσει την απόστασή του από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, ώστε, όταν χρειαστεί, να κινηθεί χωρίς φόβο πάνω σε χώμα.

Η σχεδίασή του είναι τέτοια που παραπέμπει στα άλλα ηλεκτρικά του αδέλφια και, όπως και σε αυτά, προσφέρει στο αυτοκίνητο αεροδυναμικό συντελεστή 0,25 Cd έχοντας ως σημεία κλειδιά το σχήμα του μπροστινού παρμπρίζ και την έντονα κεκλιμένη coupe οροφή του.

Προαιρετικά διαθέσιμη με το MBUX Hyperscreen

Όπως και πολλά νέα μοντέλα της Mercedes, έτσι και η EQE SUV μπορεί προαιρετικά να εξοπλιστεί με το σύστημα infotainment MBUX Hyperscreen, το οποίο δημιουργεί αναμφισβήτητα νέους ορίζοντες hi-tech σχεδιασμού. Τρεις ξεχωριστές οθόνες (πίνακας οργάνων, κεντρική, συνοδηγού) συγχωνεύονται και δημιουργούν μία ενιαία καμπύλη υπέρ-οθόνη μήκους 141 εκ., με εμβαδό 2.432,11 τετραγωνικά εκατοστά που εκτείνεται σχεδόν σε όλο πλάτος του ταμπλό. Αρχικά, μπροστά από τον οδηγό υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων (12,3 ίντσες), όπου με μπλε και πορτοκαλί γραφικά παρουσιάζονται ξεχωριστές ενδείξεις όπως η κατάσταση της μπαταρίας και η ανάκτηση ενέργειας. Στο κέντρο της καμπίνας, ελαφρώς κάτω από το ταμπλό, βρίσκεται μία κεντρική οθόνη ψυχαγωγίας (17,7 ίντσες) η οποία ξεχωρίζει για την χρηστικότητά της, διότι οι πιο βασικές εφαρμογές της (navigation) είναι άμεσα διαθέσιμες χωρίς κανένα περιττό σκρολάρισμα. Η τρίτη οθόνη αφής (12,3 ίντσες) είναι η περίφημη co-driver display που απευθύνεται αποκλειστικά στον συνοδηγό, ο οποίος σε ορισμένες αγορές θα μπορεί να βλέπει τηλεόραση, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του οδηγού

Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
moto