Η νέα Mercedes GLA απέναντι στην παλιά!

41.397 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2020)

Έρχεται νέο... GLA-mour: Περισσότερη άνεση, αυξημένοι χώροι, πιο digital χαρακτήρας και περισσότερες off-road ικανότητες φέρνει η νέα Mercedes GLA, που συνολικά είναι εμφανώς ένα πιο glamour σύνολο απέναντι στην προηγούμενη, πρώτη γενιά. 


Η πρώτη Mercedes GLA παρόλα τα θεματάκια που είχε με τους χώρους, τη σκληρή ανάρτηση, την όχι τόσο αιχμηρή σχεδίαση και τις τσιμπημένες τιμές αγαπήθηκε από τους αγοραστές της, ούσα η πρώτη προσπάθεια της premium γερμανικής φίρμας στην κατηγορία των μικρομεσαίων Crossover/SUV απέναντι στα Audi Q3 και BMW X1. Το πλήρωμα του χρόνου όμως ήρθε και με σκοπό να ανταγωνιστεί στα ίσια τις ολοκαίνουργιες γενιές των βασικών της αντιπάλων, η Mercedes παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη γενιά της GLA.

Εκ πρώτης, πέρα φυσικά από την πιο μοντέρνα και πιο εκσυγχρονισμένη σχεδίαση, η Μercedes είναι φανερό πως θέλησε να δώσει στη νέα GLA ακόμα περισσότερα crossover χαρακτηριστικά, φεύγοντας έτσι από το στυλ του υπερυψωμένου hatchback που είχε υιοθετήσει η προηγούμενη γενιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η νέα GLA είναι παραπάνω από 10 εκατοστά πιο ψηλή από την προηγούμενη (1.611 ύψος αντί 1.507 χλστ.) με 143 χλστ. απόσταση από το έδαφος (+9 χλστ.), την ίδια στιγμή που το μήκος της έχει μειωθεί από τα 4.424 στα 4.410 χλστ.

Πάντως παρατηρούμε κάποιες μικρές ομοιότητες με την προκάτοχό της κυρίως χαμηλά στον προφυλακτήρα, αλλά την ίδια στιγμή, τα φώτα είναι πολύ πιο χαρακτηριστικά, ενω η κυψελωτή γρίλια χαρακτηρίζεται από την παρουσία μόνο μιας διακοσμητικής γραμμής. Στο πίσω μέρος, την παράσταση κλέβουν τα φώτα σε σχήμα σταγόνας που είναι φανερά εμπνευσμένα από αυτά της  νέας A-Class.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center