Η αμιγώς ηλεκτρική EQS θα είναι το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας EQ που θα αποκαλύψει η Mercedes.

το λανσάρισμα του ηλεκτρικού σεντάν υπολογίζεται κάπου στο 2020, παράλληλα με την εισαγωγή της EQA.

Μετά την Mercedes EQC ακολουθεί η EQS

1.989 Επισκέψεις στο άρθρο (14/9/2018)

Ο ερχομός της νέας Mercedes EQC είναι μόνο η αρχή για την «ηλεκτρική εξόρμηση» της γερμανικής φίρμας στις αγορές, καθώς ακολουθούν και άλλα μηδενικών ρύπων μοντέλα, με τη ναυαρχίδα της μάρκας να είναι το επόμενο.

Η αμιγώς ηλεκτρική EQS θα είναι το δεύτερο μοντέλο της οικογένειας EQ που θα αποκαλύψει η Mercedes σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα τον εν λόγω μοντέλο θα αποτελεί και τη «ναυαρχίδα» της εταιρείας, με το νέο ηλεκτρικό σεντάν να τοποθετείται στη γκάμα της εταιρείας δίπλα στην S-Class, ωστόσο το μέγεθος της θα είναι πιο κοντά στην CLS.
 
Το νέο μοντέλο αναμένεται να κατασκευαστεί σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ αν και οι πληροφορίες είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, γίνεται λόγος πως η EQS θα διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα), χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ένδειξη για την ιπποδύναμη.
Επιπλέον τα ξένα μέσα υποστηρίζουν πως θα κατασκευαστεί στο κεντρικό εργοστάσιο της Daimler στο Sindelfingen στη Στουτγάρδη, σε αντίθεση με το εργοστάσιο της Βρέμης όπου θα κατασκευάσει την EQC, ενώ το λανσάρισμα του ηλεκτρικού σεντάν υπολογίζεται κάπου στο 2020, παράλληλα με την εισαγωγή της EQA που θα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό hatchback, παρόμοιου μεγέθους με την A-Class.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα τρία μοντέλα θα είναι μόνο η αρχή, καθώς η Daimler αναμένεται να ξεκινήσει τουλάχιστον 130 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων EQ, των plug-in υβριδίων EQ Power και των ήπιων υβριδίων EQ Boost.    

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center