Μετά το 2030 αναμένεται να δούμε στους δημόσιους δρόμους πλήρως αυτόνομα οχήματα.

«Μετά το 2030 τα αυτόνομα οχήματα»

1.489 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2019)

Μετά το 2030 αναμένεται να δούμε στους δημόσιους δρόμους πλήρως αυτόνομα οχήματα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος αυτόνομων οχημάτων της Continental. Δείτε την εξήγηση που έδωσε.


Μιλώντας στο πρόσφατο Tech Show της Continental που έλαβε χώρα στο Αννόβερο της Γερμανίας, ο Andree Hohm δήλωσε: «Οι άνθρωποι με ρωτούν πάντα πότε τα οχήματα χωρίς οδηγό θα βρίσκονται στο δρόμο και τους λέω ότι η απάντηση είναι… σήμερα. Αν έχετε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή, όπως για παράδειγμα ένα ιδιωτικό δρόμο και θέλετε να ταξιδέψετε με μικρή ταχύτητα, μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο όχημα», είπε.
 
Ωστόσο στη συνέχεια ο Hohm σημείωσε πως για να γίνουν τα αυτόνομα οχήματα ο κανόνας της ανθρώπινης μετακίνησης και να αρχίσουν να αντικαθιστούν τα Ι.Χ. θα πρέπει να εξελιχθούν τρεις βασικοί παράγοντες. Το πρώτο ζήτημα είναι η τεχνολογία τέτοιων συστημάτων. Ενώ είναι εξαιρετικά προηγμένες στην τρέχουσα κατάσταση τους, πρέπει να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο «για να καλύψουν όλες τις περιστάσεις, επειδή δεν θα υπάρχει άνθρωπος οδηγός ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα».
 
Επιπλέον, σημείωσε πως οι εταιρείες πρέπει να ξεπεράσουν ρυθμιστικά εμπόδια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσιο για τη δοκιμή και την εφαρμογή αυτόνομων οχημάτων, υποχρεώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν διαφορετικά συστήματα για κάθε αγορά, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο. Παράλληλα είπε πως δε βοηθάει τις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν ένα μεγάλο ποσό, καθώς για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι σίγουρες πως το τελικό προϊόν θα αποτελέσει μέρος των περισσότερων αγορών του παγκόσμιου χάρτη.
 
Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι η πρόκληση που υπάρχει για να πεισθούν οι καταναλωτές ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι ασφαλή, καθώς «η σκέψη πως βρίσκεσαι σε ένα αυτοκίνητο το οποίο πηγαίνει χωρίς να υπάρχει οδηγός είναι λίγο ανατριχιαστικό».

NEO TRAFIC
moto