• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εξαιρετική επιλογή ο συνδυασμός του κινητήρα των 1,4 λίτρων με το αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Σταθερό στην ευθεία, ασφαλές και προβλέψιμο σε σβέλτες μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο το Jazz.

Υπόδειγμα απλότητας και σωστής εργονομίας η κεντρική κονσόλα του Jazz.

Μεταχειρισμένο Honda Jazz 1,4 του 2008

21.231 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/2/2013

Με πολύ καλά γενικά χαρακτηριστικά, το Honda Jazz διακρίνεται σε αρκετούς τομείς, γεγονός που το αναδεικνύει ως μια ελκυστική επιλογή για μεταχειρισμένο.

 
+ Κινητήρας, χώροι, πρακτικότητα, εργονομία
- Αίσθηση τιμονιού, συμπεριφορά αμαξώματος στο όριο

Κινητήρας
Ο 1,4 κινητήρας αποδίδει γραμμικά 83 ίππους και 125 Nm ροπής. Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι αξιοπρεπείς και σΆ αυτό βοηθά σημαντικά και η σφιχτή κλιμάκωση στο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Η λειτουργία του είναι ιδιαίτερα ομαλή χωρίς κενά ισχύος. Έτσι, οι μετακινήσεις μέσα στην πόλη γίνονται εύκολα και ευχάριστα. Θετικός σε αίσθηση είναι ο επιλογέας ταχυτήτων. Η μέση κατανάλωση κυμαίνεται στα 5,5 λτ/100 χλμ. και δεν αυξάνεται σημαντικά υπό πίεση ή σε έντονο μποτιλιάρισμα. Εξαιρετική επιλογή είναι ο συνδυασμός του συγκεκριμένου κινητήρα με αυτόματο CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Οδική συμπεριφορά
Σταθερό στην ευθεία, ασφαλές και προβλέψιμο σε σβέλτες μετακινήσεις στο επαρχιακό δίκτυο, το Jazz αντιπαθεί τις απότομες αλλαγές πορείας με υψηλή ταχύτητα, όπου χάνει την ακρίβειά του και το αμάξωμα παίρνει αισθητή κλίση, λόγω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης. Από την άλλη όμως, αποζημιώνει τον οδηγό και τους επιβάτες με αρκετή δόση άνεσης στις καθημερινές διαδρομές της πόλης ή σε ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο. Πολύ καλά σε αίσθηση και απόδοση είναι τα φρένα. Περιορισμένη πληροφόρηση μεταφέρει το τιμόνι στα χέρια του οδηγού. Αντίστοιχα, αρκετά καλά μονωμένη από εξωτερικούς θορύβους είναι και η καμπίνα.

Εσωτερικό-χώροι
Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στην εκμετάλλευση χώρων καθιστώντας το Jazz ως ένα από τα πιο ευρύχωρα μικρά. Οι χώροι επιβατών και το πορτμπαγκάζ (380 λίτρα) συναγωνίζονται αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας. Υπόδειγμα απλότητας και εργονομίας είναι και η κεντρική κονσόλα. Τα σκληρά πλαστικά που ντύνουν την καμπίνα είναι ικανοποιητικής ποιότητας και έχουν προσεγμένο φινίρισμα και συναρμογή. 

Value for money
Η τσιμπημένη τιμή του ως μεταχειρισμένο οφείλεται στον πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και άνεσης. Με πολύ καλή φήμη σε θέματα αξιοπιστίας και πολυτάλαντο χαρακτήρα, επιτελεί τα καθήκοντα ενός μικρομεσαίου οικογενειακού συνδυάζοντας χαμηλά πάγια έξοδα. Τα χαρακτηριστικά αυτά το καθιστούν περιζήτητο στην αγορά μεταχειρισμένου.