Αποτελεί λαβράκι ένα μεταχειρισμένο από leasing ή δεν είναι ούτε να το πλησιάζεις;

Μεταχειρισμένο από leasing: Ό,τι καλύτερο ή μήπως όχι;

19.559 Επισκέψεις στο άρθρο (3/8/2021)

Είναι καλή αγορά ένα μεταχειρισμένο που πριν ήταν μισθωμένο με leasing; Σε ποιες περιπτώσεις αξίζει μια τέτοια αγορά;

Με το leasing να έχει πάρει μπρος για τα καλά και να αποτελεί μεγάλο μέρος των πωλήσεων κάθε χρόνο, η αγορά μεταχειρισμένου έχει γεμίσει αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη χρονομίσθωση στο τέλος του συμβολαίου τους. Είναι αυτά τα αυτοκίνητα καλή αγορά ή μήπως καλύτερα όχι;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η εικόνα που μέχρι στιγμής πολλοί έχουν για τα αυτοκίνητα που προέρχονται από leasing, είναι ότι πρόκειται για ότι χειρότερο στη αγορά μεταχειρισμένου. Το επιχείρημα είναι βασικά ότι επειδή δεν ανήκουν στον οδηγό τους, δεν αγαπήθηκαν ποτέ και έτσι δεν τα πρόσεξε κανείς και άρα είναι σε κακή κατάσταση, είτε το δείχνουν είτε όχι.

Το επιχείρημα αυτό έχει δημιουργηθεί από την εικόνα που έχουν αυτοκίνητα που προέρχονται από εταιρικούς στόλους και έχουν δουλέψει ως εταιρικά. Και όντως ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς leasing είναι τα εταιρικά αυτοκίνητα. Πρόκειται για αυτοκίνητα που έχουν αλλάξει πολλούς οδηγούς χωρίς να ανήκουν σε κανέναν, αυτοκίνητα που βασικά παρέχουν μεταφορά σε πρόσωπα ή αντικείμενα, χωρίς να ξεχωρίζουν το ένα από το άλλο, χωρίς να ανήκουν σε κάποιον και χωρίς να έχουν αγαπηθεί ποτέ στη ζωή τους.

Όμως δεν είναι όλα τα leasing αυτοκίνητα εταιρικά. Δηλαδή δεν είναι όλα κοινόχρηστα αυτοκίνητα από μέλη μιας εταιρείας. Πολλά είναι αυτοκίνητα που εταιρείες διέθεσαν σε προσωπικό ως τα αποκλειστικά τους αυτοκίνητα ως μέρος κάποιου πακέτου παροχών. Υπάρχουν επίσης αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν μέσω ιδιωτικού leasing, που έχει δει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αν και όχι τόση όσο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Συνέχεια του άρθρου >>>
BRIDGESTONE TURANZA 6
test center